16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤσελέντης: Φόβοι για σεισμό 6 Ρίχτερ στην Αθήνα

Τσελέντης: Φόβοι για σεισμό 6 Ρίχτερ στην Αθήνα

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για την πιθανότητα εκδήλωσης σεισμού της τάξης των 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Αθήνας.
Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, ο καθηγητής σεισμολογίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα σημειωθεί ισχυρός σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», προτού επισημάνει τις ελλείψεις της Αθήνας στον αντισεισμικό τομέα.

«Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές πιο δυνατός» ανέφερε, ενδεικτικά, ερωτηθείς για τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Εξήγησε δε, ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, ενώ επανέλαβε ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.
Αυτή τη στιγμή, κατά τον ίδιο, η μετασεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος μετασεισμός – πάντα κάτω των 5 Ρίχτερ.
Δεν παρέλειψε, τέλος, να εξαπολύσει νέα πυρά εναντίον του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ