23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤσαβούσογλου κατά Ακιντζί: «Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τόσο ανέντιμο πολιτικό»

Τσαβούσογλου κατά Ακιντζί: «Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τόσο ανέντιμο πολιτικό»

Αντιδράσεις στην Τουρκία προκαλεί δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ότι «θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η «βόρειος» Κύπρος στην Τουρκία», με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να τον αποκαλεί ανέντιμο πολιτικό.
Επίθεση κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντάς τον «ανέντιμο πολιτικό».
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος της «ΤΔΒΚ» Ακιντζί αξιοποιεί τις εξελίξεις στην Τουρκία για πολιτικά οφέλη πριν από τις εκλογές. Ποτέ δεν έχω συνεργαστεί με έναν τόσο ανέντιμο πολιτικό στη ζωή μου. Θα προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες».
Είχε προηγηθεί συνέντευξη του Μουσταφά Ακιντζί στη βρετανική εφημερίδα Guardian, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η «βόρειος» Κύπρος στην Τουρκία».
«Μπορούμε να πάρουμε δύο δρόμους. Θα προωθήσουμε μια λύση και θα πετύχουμε, ή θα βρεθούμε σε μια πιο εξαρτημένη δομή ως τμήμα του βόρειου τμήματος του νησιού. Δεν δεχόμαστε να είμαστε μια μειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, ούτε δούλος των ηγεμόνων στην Τουρκία. Θέλουμε ανεξαρτησία και ελευθερία» είχε αναφέρει.
Το Σάββατο ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP του Ντεβλέτ Μαχτσελί είχε καλέσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να παραιτηθεί, ενώ τον κατηγόρησε ότι «αντί να υπερασπίζεται με τιμιότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων αυτό το άτομο που ρίχνει νερό στον μύλο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κάνει μαύρους σχεδιασμούς στην Μεσόγειο και που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα».
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ