16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις λύσεις προτείνει το υπουργείο Υποδομών στο δήμο Πατρέων για το έργο...

Τρεις λύσεις προτείνει το υπουργείο Υποδομών στο δήμο Πατρέων για το έργο της διέλευσης του τρένου από την πόλη

ECON 12

Τρεις διαφορετικές λύσεις προτείνει το υπουργείο Υποδομών στο δήμο Πατρέων για να εκφράσει τις απόψεις του, σχετικά με το έργο της διέλευσης του τρένου από την πόλη, ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε από την Πάτρα, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι υπάρχει και πρόταση για τραμ.
Πάντως, όπως σημείωσε, «η όποια λύση, θα προκριθεί μετά από ουσιαστικό διάλογο με το δήμο και τους τοπικούς φορείς, των οποίων οι θέσεις θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη», συμπληρώνοντας ότι δεν θα επιβληθούν στις τοπικές κοινωνίες λύσεις, χωρίς να υπάρχει η γνώμη τους, χωρίς να υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις, χωρίς να γίνει μια ουσιαστική διαβούλευση.
Επίσης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα έργα που αφορούν το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο – Ψαθόπυργος, ενώ μέσα στον χρόνο θα υπογραφεί η σύμβαση που περιλαμβάνει τα έργα υποδομής της γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος – Μποζαϊτικα – Πάτρα.
Σχετικά με το έργο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι θα γίνει, έχοντας αναφέρει ότι βγήκε σε διαγωνισμό και η τέταρτη εργολαβία, και συμπλήρωσε ότι τον Φεβρουάριο θα προκηρυχθεί και η πέμπτη εργολαβία.
«Είμαστε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και μπορούμε να πούμε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου». Επίσης, σημείωσε ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να δοθούν σε κυκλοφορία το οδικό τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Ξυλόκαστρο και οι σήραγγες της Παναγοπούλας.
Επίσης, σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη και η μελέτη κόστους – οφέλους για να κατατεθεί στην διαχειριστική αρχή και με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου, τον Μάιο θα γίνει ομαδική υπογραφή των συμβάσεων και με τους οκτώ προσωρινούς μειοδότες των δημοπρασιών που θα έχουν γίνει.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι παθογένειες των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών εργασιών αποτελούν παρελθόν για τη χώρα για τα έργα. Hδη για το κομμάτι του Ψαθόπυργου – Ρίου, αλλά και των νέων έργων που δημοπρατούνται, υπάρχει όρος στο νέο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή ότι δεν μπορεί να συμβασιοποιηθεί κανένα έργο αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και αν δεν έχουν γίνει και οι αναγκαίες αρχαιολογικές τομές και εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι επιτέλους μαθαίνουμε από τα παθήματα που έχει υποστεί η χώρα και ο ελληνικός λαός. Διορθώνουμε θεσμικά ζητήματα που ταλαιπωρούν για δεκαετίες και τα δημόσια έργα και τους πολίτες και τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ