14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤο Summer Nostos Festival επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ από τις 17 έως τις...

Το Summer Nostos Festival επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου

 

Με 101 ανοιχτές εκδηλώσεις και 496 φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, τo «Summer Nostos Festival» (SNFestival) επιστρέφει από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προσκαλώντας κάθε κάτοικο και επισκέπτη της πόλης σε μία μεγάλη γιορτή που περιλαμβάνει μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές δράσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες, αλλά και ζωντανή μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ.
«Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί», ανέφερε στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Μίλυ Πασχάλη, δίνοντας το στίγμα της διοργάνωσης, που «κλείνει μέσα της την ιδέα του νόστου, της αστείρευτης επιθυμίας για επιστροφή σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε».
Οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής του φεστιβάλ είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο- σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΙΣΝ, Λένια Βλαβιανού- μέσα από το SNFestival φιλοδοξεί να «φέρει κοντά διαφορετικές ηλικίες και ενδιαφέροντα, διαφορετικές μορφές έκφρασης και ερεθίσματα, σε μία μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή, που συγκεντρώνει πάνω στην ίδια σκηνή αυτά που ξαφνιάζουν, ανατρέπουν και μας επιστρέφουν στα καλύτερά μας καλοκαίρια».
Και αυτή την χρονιά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, καλύπτοντας κάθε προτίμηση. Ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το «ζωντανό ντοκιμαντέρ» των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, η παρουσίαση του διάσημου έργου «Drone Mass» του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη Jóhann Jóhannsson από το διεθνούς φήμης American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.
Πολυαναμενόμενες είναι και οι συναυλίες του John Cale & Band, των Animal Collective και των Στέρεο Νόβα, καθώς και η πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας της ελληνικής καταγωγής R & B τραγουδίστριας, Lianne La Havas. Οι live εμφανίσεις της Αννας Βίσση και των Onirama έρχονται να συμπληρώσουν το μουσικό πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας το κοινό του SNFestival, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Μια ξεχωριστή ενότητα με τίτλο «Out of Africa» θα φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ορισμένα από τα πιο δυνατά ονόματα της γειτονικής ηπείρου. O ταλαντούχος τραγουδοποιός Bongeziwe Mabandla είναι ένας από αυτούς, ενώ 4 σύγχρονοι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής σκηνής της Αφρικής θα δώσουν μοναδικό ρυθμό και χρώμα στη φετινή διοργάνωση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ