22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο τέλος του iTunes ανακοίνωσε η Apple

Το τέλος του iTunes ανακοίνωσε η Apple

Το τέλος του iTunes ανακοίνωσε η Apple και την αντικατάστασή του από τρεις ξεχωριστές εφαρμογές για μουσική, ταινίες και podcasts. Άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με την έκδοση του προγράμματος για χρήστες Windows.
Η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα το τέλος της δημοφιλούς μουσικής πλατφόρμας iTunes την οποία θα αντικαταστήσει με τρεις ξεχωριστές και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές για μουσική, ταινίες και podcasts.
«Το μέλλον του iTunes δεν είναι μία εφαρμογή, είναι τρεις: Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV», δήλωσε ο Κρεγκ Φεντερίγκι, αντιπρόεδρος της Apple για την τεχνολογία λογισμικού, κατά την ετήσια διεθνή συνάντηση των προγραμματιστών της εταιρείας (WWDC) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.
Ο Φεντερίγκι έπλεξε το εγκώμιο του iTunes λέγοντας ότι μεταμόρφωσε τον τρόπο που οι άνθρωποι ακούν και αγοράζουν μουσική μετά την κυκλοφορία του 2001.
Από την εποχή εκείνη, ωστόσο, οι συνήθειες των καταναλωτών άλλαξαν, καθώς περισσότεροι συνηθίζουν να ακούν μουσική και να βλέπουν βίντεο μέσω διαδικτύου. Το iTunes επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν και να ακούν τη μουσική συλλογή τους καθώς και να αγοράζουν ψηφιακά αντίγραφα τραγουδιών.
«Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του iTunes, τελεία», εξηγεί η Carolina Milanesi, αναλύτρια Δημιουργικής Στρατηγικής, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο. «Αν θέλω μουσική, έχω μια εφαρμογή. Αν θέλω τηλεόραση, έχω μια εφαρμογή. Έτσι σκέφτονται σήμερα οι άνθρωποι».
Η εξέλιξη του iTunes σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές παρουσιάστηκε ενόσω η Apple προετοιμάζει τη διεθνή κυκλοφορία μιας επώνυμης TV+ μέσα στη χρονιά. Το νέο περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο σε μια αναβαθμισμένη εφαρμογή Apple TV για την έξυπνη τηλεόραση.
Όπως έγινε γνωστό, ορισμένες δυνατότητες του iTunes θα ενσωματωθούν σε άλλες εφαρμογές της Apple. Μένει, ωστόσο, να φανεί τι θα συμβεί με την έκδοση του iTunes για υπολογιστές που «τρέχουν» Windows και πώς οι χρήστες θα μπορέσουν να μεταφέρουν τις μουσικές βιβλιοθήκες τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια εκδήλωση, η Apple ανακοίνωσε τα νέα λειτουργικά συστήματα iOS 13 για τα smartphones, iPad OS για το iPad και MacOS Catalina για τα Apple Watches, έναν νέο υπολογιστή Mac Pro, καθώς και την οθόνη Pro Display XDR με ανάλυση 6Κ.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ