24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤο μεγαλύτερο έργο ευρυζωνικότητας σ’ όλη την Ευρώπη στο επίκεντρο των συναντήσεων...

Το μεγαλύτερο έργο ευρυζωνικότητας σ’ όλη την Ευρώπη στο επίκεντρο των συναντήσεων του Νίκου Παππά με τις επιτρόπους Κρέτσου και Γκάμπριελ

Η πορεία των ψηφιακών έργων στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τις επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου και Ψηφιακής Οικονομίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον Eλληνα υπουργό στην «καρδιά» των συζητήσεων βρέθηκε το ultra fast broadband, «το μεγάλο έργο σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το μεγαλύτερο έργο ευρυζωνικότητας σ’ όλη την Ευρώπη». Οπως υπενθύμισε ο ίδιος σε δήλωσή του προς τον Τύπο, η Ελλάδα έχει ήδη βραβευτεί πέρυσι για το έργο ευρυζωνικότητας στις αγροτικές περιοχές, ενώ απέσπασε και τα θετικά σχόλια της Επιτροπής για το έργο super fast broadband, το έργο που αφορά τις συνδεσιμότητες υπερυψηλής ταχύτητας στις περιοχές που υπάρχει ήδη εμπορικό ενδιαφέρον από ιδιώτες παρόχους.
Επιπλέον, οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από το ζήτημα του «ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας». Αφορά «οριζόντια μεγάλα έργα, τα οποία θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί το δημόσιο αλλά και ο ιδιωτικός τομέας και η πρωτογενής παραγωγή».
Σύμφωνα με τον υπουργό, τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το «μεγάλο έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο δημόσιο», ενώ πριν από λίγες εβδομάδες επισκέφτηκε την Αθήνα ο επίτροπος αγροτικής πολιτικής, Φιλ Χόγκαν, ο οποίος ενημερώθηκε για «την πολύ θετική συμβολή του μεγάλου έργου του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής οικονομίας».
«Η Ελλάδα έχει στην καρδιά της νέας ανάπτυξης τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και αναπτύσσει τις νέες τεχνολογίες με τρόπο τέτοιο ούτως ώστε όλοι οι πολίτες, όλοι οι Ελληνες και όλες οι Ελληνίδες, να μπορούν να γευτούν τους καρπούς της νέας ανάπτυξης, να μπορούν να αξιοποιήσουν τα καλά που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες, να μπορούν να κάνουν όλοι τη ζωή τους ευκολότερη», δήλωσε ο Ν. Παππάς μετά το πέρας των συναντήσεων.
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αυτών, είπε πως έχει ήδη ξεκινήσει και υλοποιείται «και αυτές τις μέρες, αυτές τις εβδομάδες, αυτούς τους μήνες είναι που επιταχύνεται απολύτως».
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το ελληνικό δημόσιο θα περάσει μια διαδικασία μεγάλου μετασχηματισμού με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και θα καθιερωθεί μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων με το δημόσιο. «Ο αγροτικός τομέας μας, πάρα πολύ σύντομα θα έχει μια τεράστια δημόσια υποδομή η οποία θα διασφαλίζει ότι ο Ελληνας αγρότης θα μπορεί να πάρει εξειδικευμένη συμβουλή», επισήμανε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας πως θα επωφεληθεί και ο κλάδος της επιχειρηματικότητας, καθώς θα μπορούν οι επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με ηλεκτρονικό τρόπο με το δημόσιο. «Αρα λοιπόν μιλάμε για ένα πλέγμα δράσεων το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πάρα πολύ σύντομα θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε πολλά αγαθά, την ψυχαγωγία μας, τις υπηρεσίες από το δημόσιο αλλά και τον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας» κατέληξε ο υπουργός.

«Το ελληνικό δημόσιο θα περάσει μια διαδικασία μεγάλου μετασχηματισμού με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων»
Ν. Παππάς, υπουργός ΨΗΠΤΕ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, στις Βρυξέλλες, και της παρουσίασε την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ