18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤο θρυλικό Orient Express στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας

Το θρυλικό Orient Express στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας

Πόλος έλξης μεγάλων και μικρών που ήθελαν να νιώσουν, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, πρωταγωνιστές της αστυνομικής ταινίας μυστηρίου «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι, έγινε το θρυλικό τρένο Orient Express, που έφτασε στη βουλγαρική πόλη Ρούσε, χαρίζοντας χαμόγελα και αξέχαστες στιγμές σε όσες και όσους είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας δεν έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στα βαγόνια του Orient Express και να τραβήξουν φωτογραφίες, ως ενθύμιο για την άφιξη του θρυλικού τρένου στην πόλη. Αλλοι βέβαια, περιηγήθηκαν στα βαγόνια του τρένου, αναζητώντας ίσως, ένα «ίχνος» που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε κάποιον από τους ήρωες του αστυνομικού μυθιστορήματος, όπως τον Ηρακλή Πουαρό, ενώ ορισμένοι – όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης – αρκέστηκαν στο να «περιεργαστούν» αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο τρένο.
Η Τοντόρκα Στεφάνοβα, που εργάζεται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρούσε, ανυπομονούσε, όπως και τα δύο της εγγόνια, να ακούσει το σφύριγμα του Orient Express. Οσο πλησίαζε η στιγμή που το τρένο θα έκανε την εμφάνισή του στον ορίζοντα, τόσο μεγάλωνε η αγωνία και η συγκίνηση των παιδιών και της ίδιας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας.
Η ίδια, όπως και τα εγγόνια της, είχαν δει το Orient Express μόνο σε φωτογραφίες και επιθυμία τους ήταν να το επισκεφθούν. Και, όπως συμπληρώνει η κ. Στεφάνοβα, η άφιξη του θρυλικού τρένου στο Ρούσε ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να γίνει το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα.
Αγωνία και λαχτάρα να δουν το Orient Express είχαν, επίσης ο Σεργκέι Νικόλοφ και ο δεκάχρονος γιος του. «Είχα ακούσει τόσα πολλά για το τρένο και έτσι αποφάσισα να τον φέρω εδώ, στον σιδηροδρομικό σταθμό, για να το δούμε παρέα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι εντυπωσιασμένος από τα 15 βαγόνια του τρένου στο οποίο επιβαίνουν 91 τουρίστες από 12 χώρες. Προσωπικό περίπου πενήντα ατόμων εργάζεται για την εξυπηρέτηση των επιβατών του τρένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ