18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΕΤΕΑΝ απέκτησε το σύνολο των μετοχών του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ)

Το ΕΤΕΑΝ απέκτησε το σύνολο των μετοχών του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ)

ECON 6

Ολοκληρώθηκε και τυπικά, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.), στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.), με την καταχώρηση της πράξης μεταβίβασης, στο βιβλίο μετόχων της ΤΑΝΕΟ Α.Ε.
Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3953/09.12.2016), όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ταμείου, η οποία υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, μεταβιβάζεται στην ΕΤΕΑΝ Α.Ε. ένας τίτλος 20.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 50 ευρώ εκάστη, έκδοσης ΤΑΝΕΟ Α.Ε., κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, ενώ παράλληλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκλέγονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία και ορίζει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον αντιπρόεδρο αυτού.
Τα τρία από τα πέντε μέλη προέρχονται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. Κατά συνέπεια, η ΤΑΝΕΟ Α.Ε. καθίσταται θυγατρική της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., αφού με την εγγραφή της πράξης μεταβίβασης στο βιβλίο μετόχων της πρώτης, τελευταία καθίσταται μέτοχος της με πλήρη μετοχικά δικαιώματα.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., Κώστας Γαλιάτσος, υπογράμμισε τη στρατηγική σπουδαιότητά της, τονίζοντας ότι «γεννά στην πραγματικότητα έναν νέο όμιλο. Πρόκειται για πράξη μεγάλης εθνικής σημασίας, η οποία όχι μόνο δίνει προοπτική νέας πορείας στην ΤΑΝΕΟ Α.Ε., ούτε και απλά ενώνει δύο φορείς, αλλά πολύ περισσότερο δημιουργεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό όμιλο, ο οποίος θα καλύπτει πια όλα τα γνωστά εργαλεία χρηματοδότησης και στήριξης των επιχειρήσεων στη χώρα μας».
Εξάλλου, ο κ. Γαλιάτσος σε άρθρο του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αναφέρει ότι το ΕΤΕΑΝ απέκτησε το σύνολο των μετοχών του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), το οποίο κατέστη θυγατρική του και θα αναλάβει το ρόλο της συμβολής στην υλοποίηση των στόχων του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), του οποίου διαχειριστής είναι το EIF.
Οπως υπενθυμίζει ο κ. Γαλιάτσος, το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών προβλέπεται να διοχετεύσει στην αγορά μαζί με τη μόχλευση που θα προκύψει, ποσό που θα προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ. Το πιο σημαντικό όμως επίτευγμα αυτού του ταμείου, είναι ότι θα παρέχει χρηματοδοτικούς πόρους σε επιχειρήσεις όπως είναι οι νεοφυείς και καινοτόμες, που πολύ δύσκολα θα αποκτούσαν σε άλλη περίπτωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ