23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της...

Το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2017 και το 2018

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο 6,7% για το 2017 και το 6,4% για το 2018, από 6,6% και 6,2%, αντίστοιχα, που προέβλεπε τον Απρίλιο.
Η έκθεση με την επικαιροποίηση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) – που δημοσιοποιήθηκε λίγες ημέρες αφού η Κίνα κατέγραψε μία ισχυρότερη του αναμενόμενου αναπτυξιακή επίδοση στο δεύτερο τρίμηνο – αντανακλά το ισχυρό πρώτο τρίμηνο, το οποίο υποστηρίχθηκε από την προηγηθείσα χαλάρωση της πολιτικής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της προσφοράς, περιλαμβανομένων των προσπαθειών για τη μείωση της υπερβάλλουσας δυναμικότητας στον βιομηχανικό τομέα, αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεσή του.
Η Κίνα έχει θέσει ως στόχο έναν ρυθμό ανάπτυξης για το 2017 «περίπου στο 6,5%». Η πρόβλεψη του Ταμείου αντιστοιχεί στην επίδοση που είχε σημειώσει η κινεζική οικονομία το 2016. Το Ταμείο αναθεώρησε, επίσης, την πρόβλεψη για το 2018 κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο 6,4%, αναφέροντας ως λόγο την προσδοκία ότι η Κίνα μπορεί να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις δημόσιες επενδύσεις και να καθυστερήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή για να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει το 2010 για τον διπλασιασμό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της (ΑΕΠ) έως το 2020.
Το ΔΝΤ, όμως, προειδοποίησε για την ισχυρή αύξηση των πιστώσεων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του καθοδικού κινδύνου για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Ομπστφελντ, συνέστησε στην Κίνα να προχωρήσει την πολύ σημαντική διαδικασία εξεύρεσης νέας ισορροπίας της οικονομίας της, η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μία επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης. Ο ίδιος καλωσόρισε τις πρόσφατες κινήσεις της Κίνας για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη συντονισμένη εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ