24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤουλάχιστον 25 νεκροί από πυρκαγιά στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου

Τουλάχιστον 25 νεκροί από πυρκαγιά στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου

Σε 25 ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Ραμσής» του Καΐρου, αφού αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε μεταλλικές μπάρες σήμερα στις 9.26 το πρωί.
Τουλάχιστον άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά.
Ιατρικές πηγές που βρέθηκαν επιτόπου δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει αποστείλει ασθενοφόρα στο σταθμό όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα.
Oλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Η Υπουργός Υγείας, Χάλα Ζάιεντ, δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa».
Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.
Επιτόπου έσπευσαν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι, ο Υπουργός Μεταφορών, Χισάμ Αραφάτ και η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γάντα Ουάλι.
Ο Πρωθυπουργός Μαντμπούλι δήλωσε ότι παραμένει άγνωστη μέχρι τώρα η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς, αλλά τόνισε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι.
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος Αλ Σίσι στις οικογένειες των θυμάτων από το δυστύχημα και την πυρκαγιά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Aμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής πυρκαγιάς στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου, που προκάλεσε τουλάχιστον 25 νεκρούς και 40 τραυματίες.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος αλ Σίσι λίγο πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα, που επισκέπτεται επίσημα το Κάιρο.
Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές για να εξακριβωθούν οι αιτίες του θανατηφόρου συμβάντος και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των τραυματιών.
Ο υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε
Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου υπέβαλε την παραίτησή του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.
Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του Χισάμ Αραφάτ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ