18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤη... Δικαιοσύνη επικαλείται ο Ερντογάν για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Τη… Δικαιοσύνη επικαλείται ο Ερντογάν για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

 

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο συζητήθηκαν στην ευρωτουρκική σύνοδο στη Βάρνα, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τη Βουλγαρία, σε συνομιλία που είχε στο αεροπλάνο με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, όπως γράφει εφημερίδα Χουριέτ.
«Βρήκαμε ευκαιρία να τα συζητήσουμε αναλυτικά. Συζητήθηκε το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτών που πέρασαν τα σύνορα και συνελήφθησαν επειδή μπήκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Τους εξήγησα ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη και ότι οι οικογένειες και οι αρμόδιοι του Προξενείου τούς επισκέπτονται. Μου είπαν: «Είστε μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος Πρόεδρος, εξασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των δύο στρατιωτών». Κι εγώ τους απάντησα: «Δεν είμαι μεγαλύτερος (πάνω) από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφασή της»», σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα.
Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε προκλητικά ότι «Τους εξήγησα ότι δεν συνάδει με τη Δικαιοσύνη, αυτοί που επιμένουν τόσο πολύ στο θέμα των δύο στρατιωτών να μην αναφέρονται καθόλου στο θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που αναμείχθηκαν στο πραξικόπημα και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα», για να προσθέσει: «Βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δύο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δύο Ελληνες στρατιώτες».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ