16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤεράστια προβλήματα για πολλά παιδιά στη Βενεζουέλα

Τεράστια προβλήματα για πολλά παιδιά στη Βενεζουέλα

Η κρίση στην χώρα της Λατινικής Αμερικής δημιουργεί οξύτατα προβλήματα. Ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης στη Βενεζουέλα, περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά θα χρειαστούν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες φέτος λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Βενεζουέλα, δήλωσε το Διεθνές Ταμείο Εκτακτης Ανάγκης για Παιδιά (Unicef) των Ηνωμένων Εθνών.
«Ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης στη Βενεζουέλα, περίπου 1,1 εκατ. παιδιά – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που έχουν ξεριζωθεί από τη Βενεζουέλα, καθώς και οι επιστρέφοντες και όσοι ζουν σε κοινότητες υποδοχής και διέλευσης – θα χρειαστούν προστασία και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική το 2019», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η Unicef σημείωσε ότι οι ανθρωπιστικοί της εταίροι προβλέπουν πως περίπου 4,9 εκατ. άνθρωποι στην περιοχή – συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Κολομβίας, του Ισημερινού, της Γουιάνας, του Παναμά, του Περού και του Τρινιδάδ και Τομπάγκο – θα χρειαστούν βοήθεια το 2019 λόγω της κρίσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Το Διεθνές Ταμείο για τα παιδιά του ΟΗΕ κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις της περιοχής να υποστηρίξουν τα δικαιώματα όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων, και να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους σε βασικές υπηρεσίες», ανέφερε η Unicef, τονίζοντας ότι καθώς συνεχίζεται η κρίση της Βενεζουέλας, ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται και οι ζωτικές υπηρεσίες στις χώρες υποδοχής και διέλευσης «υπόκεινται σε πρόσθετη πίεση».
Τα ξεριζωμένα παιδιά και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην τακτοποίηση του καθεστώτος μετανάστευσης, γεγονός που μπορεί να περιορίσει την πρόσβασή τους στην κοινωνική προστασία, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, ανέφερε η Unicef.
«Εν τω μεταξύ, η έλλειψη ολοκληρωμένων δημόσιων πολιτικών για τα μεταναστευτικά ζητήματα στις χώρες υποδοχής θέτει τα παιδιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο διακρίσεων, βίας, οικογενειακού χωρισμού, ξενοφοβίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης», πρόσθεσε.
Η Unicef ανησυχεί επίσης για τις αναφορές για ξενοφοβία, διακρίσεις και βία κατά των παιδιών και των οικογενειών της Βενεζουέλας στις κοινότητες υποδοχής, πρόσθεσε η ανακοίνωση.
«Ορισμένοι μετανάστες – συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων και χωρισμένων παιδιών, των εγκύων γυναικών, των γυναικών που θηλάζουν, καθώς και των ιθαγενών – διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο», ανέφερε. «Η εγγραφή παιδιών είναι το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τη διαδικασία εγγραφής παρέχουν επίσης στα κράτη πολύτιμες πληροφορίες για να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν καλύτερα την απάντησή τους», σημείωσε τέλος η ανακοίνωση.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ