16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Ταξίδι με Πλοηγό τη Φωτογραφία», μια αλλιώτικη έκθεση στη Νέα Σμύρνη

«Ταξίδι με Πλοηγό τη Φωτογραφία», μια αλλιώτικη έκθεση στη Νέα Σμύρνη

Μια έκθεση φωτογραφίας που ξεπερνάει τα δεδομένα μιας κοινής εικαστικής εκδήλωσης με δημιουργούς παιδιά και νέους με αναπτυξιακά προβλήματα, που ξεδιπλώνουν ένα εκπληκτικό ταλέντο με έργα – αριστουργήματα, παρουσιάζει την Παρασκευή και το Σάββατο (29 και 30 Μαρτίου) η Ομάδα Φωτογραφίας του Εξειδικευμένου Πολυχώρου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων «Πλοήγηση», στη Νέα Σμύρνη. Η έκθεση με τίτλο «Ταξίδι με Πλοηγό τη Φωτογραφία» είναι πράγματι ένα μοναδικό ταξίδι σε έναν κόσμο τέχνης και φαντασίας, που αποτελεί μια πραγματική έκπληξη, όσον αφορά στο τι μπορούν να καταφέρουν αυτά τα παιδιά με την κατάλληλη στήριξη και καθοδήγηση.
«Με τη φωτογραφική μηχανή σε ρόλο μεγεθυντικού φακού διεισδύουν, εξερευνούν και αποκαλύπτουν καλά κρυμμένες όψεις του αστικού και φυσικού τοπίου. Αλλοτε πάλι απεικονίζουν και εξυψώνουν «ασήμαντες» σκηνές και μη φωτογενή αντικείμενα της καθημερινότητας, που συνήθως περνούν απαρατήρητα, ενώ, τέλος, σκηνοθετούν συνειδητά και μεταποιούν την ορατή πραγματικότητα με διάθεση παιχνιδιάρικη και ευρηματική, προκειμένου να αφηγηθούν ιστορίες και παραμύθια που δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια», αναφέρουν οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας.
Τον ενθουσιασμό του για τα έργα των μαθητών του δεν κρύβει ο δάσκαλος και «οδηγός» τους, Μπάμπης Κουγιεμήτρος, ο οποίος ανέλαβε πριν από λίγα χρόνια την πρόκληση να δείξει έναν δρόμο έκφρασης στα παιδιά με αναπτυξιακά προβλήματα και τα είδε να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ