16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣυνεχίζεται το πολιτικό χάος στη Βρετανία

Συνεχίζεται το πολιτικό χάος στη Βρετανία

Αρνείται να παραιτηθεί ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει απρόθυμος να σκεφτεί το ενδεχόμενο παραίτησης, λίγες ώρες αφ’ ότου είχε διαμηνύσει την αντίθεσή του με μια νέα καθυστέρηση του Brexit, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο: «Καλύτερα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι».
Την ώρα που το πολιτικό χάος στη Βρετανία συνεχίζεται, ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφτηκε τη Σκωτία, απ’ όπου και απέστειλε το μήνυμα ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα επιτύχω συμφωνία και θα διασφαλίσουμε ότι θα αποχωρήσουμε (σ.σ. από την Ευρωπαϊκή Ενωση) στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό πρέπει να κάνουμε», ξεκαθάρισε ο ίδιος, μιλώντας στο Sky News.
Σε ερώτηση για το εάν θα παραιτηθεί, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να φέρει σε πέρας τα σχέδιά του, ο ίδιος είπε: «Αυτό δεν είναι κάποια υπόθεση που είμαι διατεθειμένος να εξετάσω».
Ο Μπόρις Τζόνσον που εμμένει στο σενάριο των πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, παρά την αντίθετη γνώμη του βρετανικού κοινοβουλίου, στη διάρκεια ομιλίας του επανέλαβε επίσης την πάγια αρνητική θέση του σε ό,τι αφορά μία νέα αναβολή του Brexit, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα προτιμούσα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι».
Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα ψηφοφορία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη βουλή της Βρετανίας, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να διαμηνύει πάντως ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον.
Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε καταψηφίσει άλλωστε το αίτημα του Τζόνσον, μετά από μία ακόμη ψηφοφορία – «χαστούκι» στον Βρετανό πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές είπαν «ναι» στο νομοσχέδιο που αναγκάζει την κυβέρνηση να ζητήσει καθυστέρηση του Brexit, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ.
Είχε προηγηθεί μια ακόμη ήττα του Μπόρις Τζόνσον, όταν ο ίδιος έχασε την πλειοψηφία στη βουλή.
Αυτά, καθώς πλησιάσει η 10η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η απόφαση του Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας της βρετανικής βουλής.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ