18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτ. Ζάιμπερτ: H Γερμανία εμπιστεύεται τις συνταγματικές διαδικασίες στην Ελλάδα

Στ. Ζάιμπερτ: H Γερμανία εμπιστεύεται τις συνταγματικές διαδικασίες στην Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα για να ξεπεραστεί η κυβερνητική κρίση. Το Βερολίνο ελπίζει ότι και η ελληνική βουλή θα εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα στο Βερολίνο, απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle.
«Ως συνήθως δεν θέλω να σχολιάσω γεγονότα εσωτερικής πολιτικής στον εταίρο μας, την Ελλάδα», είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Στην ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι κυβερνητική κρίση στην Αθήνα θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, ο Στέφεν Ζάιμπερτ απάντησε ότι η Γερμανία «εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα για την επίλυση μιας τέτοιας κυβερνητικής κρίσης».
Προηγουμένως ο κ. Ζάιμπερτ είχε διαβάσει στην αρχή του κυβερνητικού μπρίφινγκ της Δευτέρας κυβερνητική δήλωση αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. «Η γερμανική κυβέρνηση επιδοκιμάζει τη δημοκρατική απόφαση του κοινοβουλίου στα Σκόπια. Με την αλλαγή του Συντάγματος αποφασίστηκε η μετονομασία της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ. «Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να τερματιστεί αυτή η διένεξη που διαρκεί δεκαετίες. Κατά αυτό τον τρόπο έγινε και ένα βήμα προς την ευρωατλαντική οικογένεια».
Όπως ακόμη πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, «η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τις θαρραλέες προσπάθειες και των δύο πλευρών, των δύο γειτονικών χωρών, να επιλύσουν τη διένεξη για το όνομα με κοινή συμφωνία. Και τώρα ελπίζουμε ότι η διαδικασία σύντομα θα ολοκληρωθεί και με την έγκριση της ελληνικής πλευράς».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ