13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτουρνάρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τη Ρωσία να εκτυπώσει δραχμές»

Στουρνάρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τη Ρωσία να εκτυπώσει δραχμές»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2015, είχε υποβάλλει αίτημα στη Ρωσία για την εκτύπωση δραχμών.
Σε μία σειρά αποκαλύψεων για το πρώτο εξάμηνο του 2015 προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ethnos.gr», ο κεντρικός τραπεζίτης γνωστοποίησε ότι η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέβαλε αίτημα στη Ρωσία για την εκτύπωση δραχμών.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, έσπευσε να ενημερώσει για τις εξελίξεις τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
«Ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει» φέρεται να δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Και πρόσθεσε: «Ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε ότι έπρεπε να ενημερώσει γι’ αυτό το θέμα τον Ολάντ, καθώς ο χρόνος για την Ελλάδα τελείωνε. Ο Πούτιν διευκρίνισε βέβαια στον Ολάντ ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο».
Δεν παρέλειψε παράλληλα, να επισημάνει ότι ο ίδιος (σ.σ. Στουρνάρας) επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενημερώνοντάς τον για τις σχετικές εξελίξεις.
Τον προειδοποίησε μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την Ευρώπη, κάτι το οποίο θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα, με τον κ. Παυλόπουλο να τον διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να υπογράψω κάτι τέτοιο».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ