20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΣτις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το νέο θεματικό πάρκο «Ηρακλής...

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το νέο θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 άθλοι»

 

Ενα νέο θεματικό πάρκο ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο εκθεσιακό κέντρο και φέρνει στο… σήμερα τον αγαπημένο ήρωα και ημίθεο Ηρακλή, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν μέσα από μια διαφορετική διάσταση τους 12 άθλους και το μαγικό ταξίδι στο χρόνο.
Το πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 άθλοι» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και αναμένεται να το εγκαινιάσει επίσημα η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, στις 12 Οκτωβρίου. Το νέο θεματικό πάρκο ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου και έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 2019. Αποτελεί δε «συνέχεια στην επιτυχία των θεματικών πάρκων του εθνικού εκθεσιακού φορέα, τα οποία λειτούργησαν μέχρι στιγμής: Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά και το πάρκο των Δεινοσαύρων», όπως ανέφερε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo A.E., Κυριάκος Ποζρικίδης. Μάλιστα, επεσήμανε το γεγονός ότι λειτουργούν ως πόλος έλξης για τουρίστες και επισκέπτες, ενώ σημείωσε ότι «το 2018 οι προβλέψεις για τον αριθμό των επισκεπτών στις εκθέσεις, στις εκδηλώσεις και στα θεματικά πάρκα της εταιρείας αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο άτομα, σε σχέση με τα 500.000 που ήταν το 2011».
Η παραγωγή του νέου θεματικού πάρκου, εμβαδού 2.500 τετραγωνικών, πραγματοποιείται από τη ΔΕΘ-Helexpo A.E., τους Dream Workers και την Εksagon Exhibitions. Οπως περιέγραψε ο Γρηγόρης Αβανίδης, project manager του έργου, που μαζί με τη Βίκυ Βουρνιά και τον Δημήτρη Συμεωνίδη αποτελούν την ομάδα των Dream Workers, το συγκεκριμένο πάρκο, εκτός από τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος -ειδικά για οικογένειες- θα έχει κι έναν επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς θα παρουσιάσει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής μυθολογίας.
Μπαίνοντας στο πάρκο, μετά την υποδοχή, ο επισκέπτης θα συναντά τον χώρο του μουσείου που θα είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα. Στο πρώτο τμήμα γίνεται μια γενική εισαγωγή στο «χάος», όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία. Στο δεύτερο τμήμα, γίνεται παρουσίαση της ζωής του Ηρακλή: Γέννηση, ενηλικίωση, τα πρώτα κατορθώματα και ο θάνατος. Στο τρίτο τμήμα γίνεται η παρουσίαση των 12 άθλων σε μουσειακή μορφή.
Στη συνέχεια ο επισκέπτης, μπαίνει στην αίθουσα προβολής βίντεο όπου παρουσιάζονται όλα τα μυθικά τέρατα, τα οποία φυλάκισε η θεά Αθηνά για να μην προκαλέσουν άλλο κακό στην ανθρωπότητα.
Ακολουθεί η αίθουσα των άθλων, όπου υπάρχουν ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα οποία έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Οι επισκέπτες θα δουν μπροστά τους τη Λερναία Υδρα να κινείται μέσα στη λίμνη, το λιοντάρι της Νεμέας να βρυχάται και άλλα μυθικά τέρατα, κάνοντας την εμπειρία του πάρκου ακόμη πιο συναρπαστική» εξηγεί ο κ. Αβανίδης.
Ο τελευταίος σταθμός είναι η αίθουσα του 13ου άθλου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι και να λάβουν ένα αναμνηστικό.
Την επιστημονική επιμέλεια θα έχει η ομάδα της καθηγήτριας Δήμητρας Μήττα, ενώ το σενάριο για τα κείμενα των ηθοποιών έχει γράψει ο Παναγιώτης Τοπαλίδης.
Τη δική του «πινελιά» βάζει με το χιούμορ του, ο παρουσιαστής και συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς.
«Εχουμε ταξιδέψει μέχρι την Ασία για την κατασκευή των τρισδιάστατων, ρομποτικών μηχανημάτων που υπάρχουν στο πάρκο» σημείωσε ο επικεφαλής της Eksagon Exhibitions, Σταύρος Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως ο επισκέπτης θα αισθάνεται σαν να είναι Ηρακλής, χωρίς όμως… να κινδυνεύει.
Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του πάρκου και καθηγήτρια φιλόλογος, Δήμητρα Μήττα, τόνισε πως μαζί με το περιπετειώδες και το μυθώδες του πάρκου, έχει γίνει προσπάθεια να παρουσιαστεί η περιπέτεια του ανθρώπου μέσα από τους άθλους ενός ήρωα.
Τη μεγάλη του χαρά για την επιλογή του Ηρακλή ως ήρωα του νέου θεματικού πάρκου της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. εξέφρασε ο συνεργάτης της παραγωγής, Γιάννης Σερβετάς, τονίζοντας πως η «φαρέτρα» μας έχει πολλούς ήρωες.
Στη συνδρομή της ΜΕΒΓΑΛ στο θεματικό πάρκο αναφέρθηκε η αναπληρώτρια διευθύντρια πωλήσεων Ελλάδος της εταιρείας, Μαριάννα Χατζάκου, η οποία έκανε γνωστό ότι η γαλακτοβιομηχανία θα δίνει ένα αναμνηστικό λεύκωμα για τον Ηρακλή σε όλους τους μικρούς επισκέπτες.
Την απόφαση της ΔΕΘ-Helexpo να συνεχίσει να επενδύει στη βιομηχανία παραγωγής θεματικών πάρκων υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής.
Το πάρκο απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών (προσχολικής και σχολικής ηλικίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης), αλλά και σε ενήλικες. Ηδη, πάνω από 10.000 παιδιά από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν κλείσει την επίσκεψη τους στο πάρκο και οι κρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ (οικογενειακό 4 ατόμων 22 ευρώ και ειδικές τιμές για γκρουπ και ανέργους). Για όλους τους επισκέπτες παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ.
Νικόλ Καζαντζίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ