24 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣτις 18.000 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για α’ κατοικία

Στις 18.000 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για α’ κατοικία

Ολοκληρώθηκε η 9η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2019:

  • Εχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 85.628 χρήστες.
  • Εχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 17.925 χρήστες.
  • Εχουν υποβληθεί 32 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.
  • Εχουν δοθεί 2 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.
    Οι δηλώσεις υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, σχολίασε χαρακτηριστικά:
    «Ετσι όπως έφτιαξαν τον λεγόμενο «Νόμο Φλαμπουράρη» για την προστασία της 1ης κατοικίας, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, είχαν υποβληθεί μέχρι χθες αιτήσεις από 17.442 συμπολίτες μας, εκ των οποίων μόνο για 30 αιτήσεις είχε υποβληθεί το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και απ’ αυτές μόλις σε 2 έχει γίνει ρύθμιση ακριβώς λόγω της γραφειοκρατίας που έχει νομοθετήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.
    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε με το συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ρύθμιση για την προστασία της 1ης κατοικίας λειτουργεί μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να προσκομίσουν απολύτως κανένα έγγραφο στην τράπεζα ακριβώς για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλοι όσοι δικαιούνται.
    Παράλληλα, καλέσαμε στο Υπουργείο τους εκπροσώπους των τραπεζών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν σε κάθε υποκατάστημα να υπάρχει εκπαιδευμένος υπάλληλος που θα βοηθά δωρεάν τους πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ηδη μία από τις 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμη και παρέχει αυτήν την υπηρεσία από την Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ