22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣτην Τσεχία το πιο όμορφο δέντρο της Ευρώπης

Στην Τσεχία το πιο όμορφο δέντρο της Ευρώπης

Ένα επιβλητικό πεύκο 350 ετών σε μία στενή λωρίδα γης που αναδύεται από τα νερά του ποταμού Σβράτκα κοντά στο χωριό Βιρ, στην Τσεχία κατέκτησε τον τίτλο του Ομορφότερου Δέντρου της Χρονιάς στην Ευρώπη.
Το Πεύκο του Χουντομπίν, που πήρε το όνομά του από το χωριό που βυθίστηκε, όταν κατασκευάστηκε το φράγμα στο Βιρ, διεκδίκησε και κέρδισε το βραβείο στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκό Δέντρο της Χρονιάς (European Tree of the Year) 2020 με αντιπάλους ένα Γκίγκο στην Κροατία, που αναδείχθηκε δεύτερο και τη Μοναχική Λεύκα στην Καλμίκια της Ρωσίας που βρέθηκε στην τρίτη θέση.
Η ψηφοφορία για το Ευρωπαϊκό Δέντρο της Χρονιάς διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο από την EPA (Environmental Partnership Association) κοινοπραξία έξι οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.
Η τελετή για την επιλογή του νικητή, η οποία λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, φέτος, πραγματοποιήθηκε on line λόγω των περιορισμών για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Το Πεύκο του Χουντομπίν ή «Φύλακας του Πλημμυρισμένου Χωριού» που αποτελεί μια εντυπωσιακή μαρτυρία της υψηλής αντίστασης στην κλιματική αλλαγή και στον ανθρώπινο αντίκτυπο συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, συνολικά 47.226.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ