19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣοκ: Ελληνες εμπλέκονται σε διεθνές σκάνδαλο με την Goldman Sachs

Σοκ: Ελληνες εμπλέκονται σε διεθνές σκάνδαλο με την Goldman Sachs

Δύο Ελληνες επιχειρηματίες εμπλέκονται σε διεθνές σκάνδαλο παράνομης διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών (σ.σ. inside trading). Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας.
Σε διεθνές σκάνδαλο παράνομης διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών (σ.σ. inside trading) φέρεται να εμπλέκονται δύο Ελληνες, όπως γνωστοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
Ολα ξεκίνησαν έπειτα από την αποκάλυψη ότι αντιπρόεδρος της Goldman Sachs διέρρεε – χωρίς τη γνώση και τη συναίνεση της αμερικανικής τράπεζας – απόρρητες πληροφορίες επί περίπου τρία χρόνια, στο πλαίσιο διεθνούς κυκλώματος inside trading.
Επρόκειτο, μεταξύ άλλων, για ευαίσθητες χρηματοπιστωτικές πληροφορίες, των οποίων η αποκάλυψη θεωρούταν ικανή, προκειμένου να συνεπάγεται μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή των μετοχών των εμπλεκόμενων εταιρειών.
Οι πληροφορίες μεταβιβάζονταν αρχικά σ’ έναν άγνωστο trader, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωνε τους δύο Ελληνες επιχειρηματίες. Οι τελευταίοι, ως εκ τούτου, αποκόμιζαν μεγάλο μέρος των κερδών, τα οποία προέκυπταν από τις μεταπτώσεις των μετοχών.
Η εμπιστευτική πληροφόρηση που λάμβαναν, αφορούσε κατά κύριο λόγο πιθανές εξαγορές εταιρειών από συγκεκριμένη εταιρεία, με έδρα την Ελβετία.
Οι δύο Ελληνες οδηγήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης. Μάλιστα, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε έναν εκ των δύο άμεσα προφυλακιστέο, καθώς κρίθηκε ως ύποπτος φυγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και αμφότεροι συνδέονται με μεγάλες – εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών – ελληνικές εταιρείες. Μάλιστα, ένας εξ αυτών διατελούσε – μέχρι πρότινος – μέλος του διοικητικού συμβουλίου, από το οποίο και παραιτήθηκε την Παρασκευή.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ