14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣοκ από την υπόθεση Σοκόλοφ: Ανασύρθηκε μεθυσμένος από τον ποταμό Μόικα έχοντας...

Σοκ από την υπόθεση Σοκόλοφ: Ανασύρθηκε μεθυσμένος από τον ποταμό Μόικα έχοντας στο σακίδιό του δύο κομμένα χέρια και ένα πιστόλι κρότου

Η ρωσική δικαιοσύνη θα αποφασίσει σήμερα την προσωρινή κράτηση ή μη του επιφανούς ιστορικού για τη δολοφονία της ερωμένης του, την ώρα που το γεγονός έχει προκαλέσει πολεμική στην Ρωσία για την ενδοοικογενειακή βία και την ατιμωρησία των δραστών.
Ο 63χρονος Ολεγκ Σοκόλοφ, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και ειδικός στον Ναπολέοντα, ανασύρθηκε μεθυσμένος από τον ποταμό Μόικα έχοντας στο σακίδιό του δύο κομμένα χέρια και ένα πιστόλι κρότου. Στην αστυνομία ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την παλιά του φοιτήτρια Αναστάζια Γετσένσκο, 24 ετών, με την οποία μοιραζόταν την ζωή του. Δικαστής θα αποφασίσει την προφυλάκισή του ή μη.
Ο Σεργκέι Ετσένκο, αδελφός του θύματος, δήλωσε ότι είχε τηλεφωνηθεί με την αδελφή του λίγη ώρα πριν από την δολοφονία της και ότι «κίνητρο του εγκλήματος είναι η ζήλεια».
«Του είπε ότι είχε πάει στην γιορτή ενός φοιτητή φίλου της. Την έδειρε, ωστόσο εκείνη βγήκε από το σπίτι και έπειτα επέστρεψε…», διηγήθηκε ο αδελφός της στην ιστοσελίδα RBK.
Οι ρωσικές ενώσεις βλέπουν στην υπόθεση αυτή να αναδύεται το θέμα της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ρωσική κοινωνία, την στιγμή μάλιστα που οι πράξεις ενδοοικογειακής ή συζυγικής βίας έχουν αποποινικοποιηθεί στην πλειονότητά τους με νόμο του 2017.
«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι ένα θύμα να εκτελεσθεί, πρέπει να υπάρχει πρόληψη», έγραψε στην σελίδα της στο Facebook η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Αλένα Πόποβα, η οποία καταγγέλλει ένα σάπιο δικαιικό σύστημα που προστατεύει τους βίαιους άνδρες την στιγμή που υπάρχει ένα πτώμα» και επιμένει ότι «η δολοφονία αυτή θα μπορούσε να έχει εμποδισθεί».
Μία πρώτη μήνυση
Διότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Moskovski Komsomolets και μία δημόσια έκκληση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Change.org, ο Ολεγκ Σοκόλοφ είχε ήδη κατηγορηθεί για βιαιοπραγία τουλάχιστον κατά μίας φοιτήτριας.
Η έκκληση, η οποία είχε συγκεντρώσει 5.300 υπογραφές σε λίγες ημέρες, εγκαλούσε τις αρχές του πανεπιστημίου κατηγορώντας τις ότι έκλεισαν τα μάτια στην «τερατώδη» συμπεριφορά του καθηγητή.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Το ζευγάρι σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ