14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣοκάρουν τα ευρήματα: 382 παιδιά κακοποιήθηκαν από κληρικούς στην Πολωνία

Σοκάρουν τα ευρήματα: 382 παιδιά κακοποιήθηκαν από κληρικούς στην Πολωνία

Σοκάρουν τα ευρήματα που παρουσίασε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) η Καθολική Εκκλησία της Πολωνίας, βάσει των οποίων από το 1990 μέχρι το 2018 έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικώς 382 παιδιά από κληρικούς στη Πολωνία.
Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται περί εκτεταμένης κακοποίησης ανηλίκων από τον κλήρο σε άλλες χώρες – κυρίως Χιλή, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία και Ιρλανδία. Οπως αναφέρει το Reuters, τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν κλονίσει εκ θεμελίων την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ενώ τα τελευταία ευρήματα αφορούν μια από τις «ευσεβείς» χώρες της Ευρώπης.


«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα οδυνηρό, τραγικό ζήτημα, καθώς συνδέεται με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της εκκλησίας και άλλων ανθρώπων. Εχουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και αυτή η εμπιστοσύνη παραβιάστηκε τόσο τραγικά», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Marek Jedraszewski σε συνέντευξη Τύπου.
Οι Πολωνοί κληρικοί ζήτησαν πέρυσι συγχώρεση από τα θύματα και άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία για να «προσδιορίσουν τα αίτια αυτών των πράξεων και να αξιολογήσουν την κλίμακα τους».
Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα 198 από τα σεξουαλικώς κακοποιημένα θύματα ήταν κάτω από την ηλικία των 15 ετών.
Πηγή Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ