16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣοβαρές παρατυπίες στην αδειοδότηση των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομίας

Σοβαρές παρατυπίες στην αδειοδότηση των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομίας

ECON 14

Σοβαρές παρατυπίες στην αδειοδότηση των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης Α.Ε. διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε σειρά παρατυπιών εκ μέρους της εταιρίας ELFE ΑΒΕΕ κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας της στην εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε. και εξακριβώθηκε ότι η ELFE ABEE δεν είχε άδεια λειτουργίας σε ισχύ.
Από την εξέταση του ιστορικού λειτουργίας της επιχείρησης προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι η διοίκηση της πάλαι ποτέ Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) δεν τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την αποφυγή κινδύνου ατυχημάτων, ενώ αποφεύγει συστηματικά και επί σειρά ετών να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, μεταβιβάζοντας διαρκώς μέσα από αμφιλεγόμενες και λαβυρινθώδεις διαδρομές, τις εγκαταστάσεις και την άδεια λειτουργίας σε διάδοχα εταιρικά σχήματα.
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της επιτελικής του λειτουργίας, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η νομιμότητα θα τηρηθεί αυστηρά και το δημόσιο συμφέρον, όπως επίσης και τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα διασφαλιστούν μέχρι κεραίας.
«Οι μέρες της ασυδοσίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως: «δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε πρακτικές που παρακάμπτουν τους νόμους, μολύνουν το περιβάλλον και καταπατούν τα εργατικά δικαιώματα. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο εκείνες τις επιχειρήσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι σέβονται το θεσμικό πλαίσιο και τηρούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό. Είμαστε όμως αμείλικτοι απέναντι σε φαινόμενα «αρπαχτής» που στο παρελθόν τραυμάτισαν την οικονομία και υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ