21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣιβηρία: Εργοστάσιο κατεργασίας άνθρακα κατηγορείται ότι προκάλεσε χιονοπτώσεις με... μαύρο χιόνι

Σιβηρία: Εργοστάσιο κατεργασίας άνθρακα κατηγορείται ότι προκάλεσε χιονοπτώσεις με… μαύρο χιόνι

Οι αρχές μιας περιφέρειας της Σιβηρίας διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο ενός εργοστασίου κατεργασίας άνθρακα, καθώς υποψιάζονται ότι ευθύνεται για την πρόκληση ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε βαθμό τέτοιο που έπεσε μαύρο χιόνι στην περιοχή.
Οι κάτοικοι τριών πόλεων της περιφέρειας Κεμέροβο, ενός βιομηχανικού κέντρου που βρίσκεται σε απόσταση 3000 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, παρατήρησαν να πέφτουν νιφάδες από μαύρο χιόνι αυτόν τον μήνα και ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, το μαύρο χιόνι, το οποίο κάλυψε κτίρια και αυτοκίνητα, ήταν λιπαρό στη σύστασή του και δύσκολο να καθαριστεί.
«Είναι στενάχωρο να βλέπουμε ότι όλα γύρω μας είναι μαύρα. Κατανοούμε ότι είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία» δήλωσε η Ναταλία Ζούμπκοβα, αρχισυντάκτρια μιας τοπικής εφημερίδας.
«Τα παιδιά μας δεν βγαίνουν πλέον έξω για να παίξουν» συμπλήρωσε.
Η ρωσική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για το φαινόμενο, με τις υποψίες να βαρύνουν ένα εργοστάσιο κατεργασίας άνθρακα που βρίσκεται στο Κισελιόβσκ, ένα από τα τρία χωριά που έχουν πληγεί κι όπου οι αρχές έχουν ανακαλύψει «συστηματικές και μακροχρόνιες παραβιάσεις» των ορίων στις εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μονάδα δεν φιλτράρει την ανθρακόσκονη που εκλύεται στην ατμόσφαιρα.
Ο κυβερνήτης της περιοχής, Σεργκέι Τσιβίλιοφ, κατηγόρησε τη διοίκηση του εργοστασίου ότι «σκοτώνει» τους κατοίκους διατάσσοντας το προσωρινό κλείσιμό του.
«Σκοτώνετε τους ίδιους σας τους εαυτούς, σκοτώνετε τους ανθρώπους που εργάζονται για εσάς και σκοτώνετε ό,τι βρίσκεται γύρω από εσάς» είπε σε τηλεοπτική παρέμβασή του.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANARUSSIA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ