18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΣε χαμηλό 18 μηνών υποχώρησε η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Ιούνιο

Σε χαμηλό 18 μηνών υποχώρησε η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Ιούνιο

Επιβράδυνση σε χαμηλό 18 μηνών κατέγραψε τον Ιούνιο ο ρυθμός ανάπτυξης του τομέα μεταποίησης της ευρωζώνης, σημειώνοντας πτώση για έκτο συνεχή μήνα εν μέσω ανησυχιών για τα εμπόδια στο εμπόριο και τον αντίκτυπό τους στη συνολική οικονομική δραστηριότητα.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, υποχώρησε τον Ιούνιο σε χαμηλό 18 μηνών, στις 54,9 μονάδες από τις 55,5 του Μαΐου. Η τιμή ήταν λίγο χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση αλλά και πάλι πάνω το όριο των 50 μονάδων, που υποδηλώνει ανάπτυξη.
Ο δείκτης παραγωγής σημείωσε πτώση στις 54,2 μονάδες από τις 54,8 του Μαΐου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.
«Η μεταποίηση στην ευρωζώνη κατέγραψε τον Ιούνιο την ασθενέστερη ανάπτυξη του τελευταίου ενάμιση έτους, με τους κινδύνους εμφανώς να κλίνουν προς την περαιτέρω εξασθένηση της αύξησης της παραγωγής του επόμενους μήνες», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.
Η έρευνα αποκαλύπτει τις αυξανόμενες ανησυχίες από τις εταιρείες που σχετίζονται με την επίπτωση των δασμών και των εμπορικών πολέμων, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για την πιθανότητα περαιτέρω απωλειών στις εξαγωγές… Οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για τη μελλοντική παραγωγή επιδεινώθηκαν τον Ιούνιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ