23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣεμινάρια για συγγραφή προτάσεων στο πρόγραμμα Life

Σεμινάρια για συγγραφή προτάσεων στο πρόγραμμα Life

Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) διοργανώνουν Σεμινάριο Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE – Υποπρόγραμμα Περιβάλλον (τομείς προτεραιότητας Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων, Φύση και Βιοποικιλότητα, Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση), στις 16 και 17 Μαΐου 2019, στην Αθήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πράσινου Ταμείου, στη Βίλα Καζούλη (Λεωφόρος Κηφισίας 241, Κηφισιά).
Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενίσχυσης των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος LIFE και επικεντρώνεται στη συγγραφή προτάσεων LIFE. Σκοπός του είναι η αύξηση του αριθμού και η βελτίωση της ποιότητας των υποβαλλόμενων αιτήσεων βάσει και των απαιτήσεων του Πολυετούς Προγράμματος Εργασίας 2018-2020, ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα των ελληνικών φορέων από το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο.
Οι επιμέρους στόχοι του σεμιναρίου είναι: α) η βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου που αφορά στις ειδικές απαιτήσεις συμπλήρωσης των φορμών της αίτησης, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τα στοιχεία και τα δεδομένα που είναι καθοριστικά για την επιλεξιμότητα του έργου τους και πώς αυτά αντικατοπτρίζονται μέσα σε μια αίτηση, β) η ενίσχυση των ικανοτήτων των δυνητικών δικαιούχων στην οργάνωση μιας πρότασης LIFE και στη συμπλήρωση της αίτησης, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των απαραίτητων εργαλείων και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν την αίτηση, και τέλος, γ) οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε έργο LIFE, να είναι ενεργοί στο φορέα τους στο στάδιο προετοιμασίας αλλά και υλοποίησης ενός έργου LIFE και να αντιμετωπίζουν με θετική ματιά την αντιμετώπιση της πρόκλησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που ωφελούν τον τόπο τους, με πολλαπλό όφελος για τους ίδιους και για τους φορείς που εκπροσωπούν.
Η υλοποίηση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί ανά υποπρόγραμμα, ανταποκρινόμενη στις διαφορετικές προθεσμίες και στάδια υποβολής. Το πρώτο σεμινάριο αφορά στο υποπρόγραμμα Περιβάλλον, θα είναι διήμερης διάρκειας και θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
• Πέμπτη 16 Μαΐου, 10:00 – 16:00 Υποπρόγραμμα Περιβάλλον:
Περιβάλλον & Αποδοτικότητα Πόρων, Φύση & Βιοποικιλότητα, Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πληροφόρηση – 1η μέρα
• Παρασκευή 17 Μαΐου, 10:00 – 16:00
Υποπρογράμματα Περιβάλλον:
Περιβάλλον & Αποδοτικότητα Πόρων, Φύση & Βιοποικιλότητα, Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πληροφόρηση – 2η μέρα (συνέχεια)
Οι εγγραφές για το σεμινάριο του υποπρογράμματος Περιβάλλον θα πραγματοποιηθούν έως τις 14/05.
Ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων που αφορά στο υποπρόγραμμα Δράση για το Κλίμα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.
Η δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται στον σύνδεσμο https://bit.ly/2VdOE0E
Απαιτείται η παρουσία των συμμετεχόντων και τις 2 ημέρες. Σημειώνεται ότι στην ανωτέρω φόρμα απαιτείται η συνοπτική περιγραφή της ιδέας της πρότασης προς υποβολή. Όλες οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ