14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣήμερα αποφασίζει το ΣτΕ για τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων

Σήμερα αποφασίζει το ΣτΕ για τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων

Το ανώτατο δικαστήριο θα κρίνει σήμερα αν ήταν συνταγματικές ή μη οι περικοπές δώρων των δημοσίων υπαλλήλων. Τι είχε αποφασίσει το ΣΤ’ Τμήμα, ποιους υπαλλήλους αφορά.
Τη συνταγματικότητα ή μη των περικοπών των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και της θερινής άδειας των δημοσίων υπαλλήλων θα κρίνει σήμερα η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι περικοπές είχαν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣΤ’ Τμήμα, ωστόσο το ζήτημα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τμήμα είχε κρίνει ότι οι περικοπές που έγιναν με τον νόμο 4093/2012 από 1.1.2013, αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.
Ποιους αφορά η υπόθεση
Οι περικοπές που θα εξετάσει το ΣτΕ, αφορούν όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους που από 10/2011 ως 31/12/2015 υπάγονταν στα ειδικά μισθολόγια και από 1/1/2016 στο ενιαίο μισθολόγιο. Ολους τους μόνιμους και δόκιμους υπαλλήλους του δημοσίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου. Υπαλλήλους ΑΔΑ με νομική προσωπικότητα. Επίσης υπαλλήλους ΟΚΑ, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή ΝΠΔΔ που ανήκουν σε ΟΤΑ. Υπαλλήλους επιχειρήσεων, οργανισμών και ανώνυμων εταιριών του δημοσίου, εκπαιδευτικούς, ιατρούς, υπαλλήλους γραμματείας δικαστηρίων, εισαγγελιών, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικών γραφείων, ΤΕΔΚ, ΠΕΔ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και ιερείς.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ