16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣήμα επανεκκίνησης της οικονομίας η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με τη Eurobank

Σήμα επανεκκίνησης της οικονομίας η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με τη Eurobank

ECON 13

Την ελπίδα ότι κυβέρνηση και θεσμοί θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία «η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την μείωση των αβεβαιοτήτων, την αποκατάσταση κλίματος ηρεμίας και την διαμόρφωση ικανοποιητικών όρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας», εξέφρασε από την Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, προσθέτοντας ότι «η πιθανότητα αυτού του σεναρίου είναι αρκετά υψηλή».
Συμπλήρωσε ότι η τράπεζα διαθέτει ισχυρή δέσμευση για την στήριξη των πελατών της και τόνισε: «παρά το δυσμενές περιβάλλον, είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες των εταιρικών πελατών μας με τραπεζικά κριτήρια. Μαζί θα βγούμε από την κρίση».
Οι δηλώσεις του Νικόλαου Καραμούζη έγιναν με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Θεσσαλονίκη η διοίκηση και κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Eurobank, με αντικείμενο επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, πελάτες, στελέχη και εργαζόμενους της τράπεζας στον νομό.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχουν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και μπορούν να γίνουν η μητρόπολη της αναγέννησης της παραγωγικής βάσης της χώρας μας» και πρόσθεσε ότι «η Eurobank είναι αποφασισμένη και έχει τη δυνατότητα, τα στελέχη και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό για να πρωταγωνιστήσει στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας». Υπενθύμισε δε, ότι «η Eurobank είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που κατέχει -και θα διατηρήσει- σημαντική παρουσία στη Βουλγαρία, χώρα με ιδιαίτερη επιχειρηματική σημασία για τη Βόρεια Ελλάδα».
Κατά τον Φωκίωνα Καραβία, παρ’ ότι η Ελλάδα «έχει διανύσει αυτά τα επτά δύσκολα χρόνια, το μέγιστο μέρος της διαδρομής για την έξοδο από την κρίση, αντιμετωπίζουμε και πάλι νέες προκλήσεις. Πάντοτε, βέβαια, τα τελευταία μέτρα μιας κούρσας είναι τα πιο δύσκολα». Κατά τον ίδιο, η εμπειρία έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. «Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, εάν σταματήσουμε» κατέληξε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ