18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Ρετρομανία» στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

«Ρετρομανία» στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

 

Ενα νέο φεστιβάλ εγκαινιάζει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αφιερωμένο στο ρετρό, την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Καμία εκδοχή του ρετρό δεν είναι ξένη στη Ρετρομανία, η οποία θα κατακλύσει το σύνολο των χώρων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γεμίζοντας με νοσταλγία, αλλά και χιούμορ, κάθε γωνιά του.
Η νοσταλγική επιστροφή σε μια χρονική περίοδο που γνωρίζουμε με τη διαμεσολάβηση αφηγήσεων, ήχων, εικόνων και αισθήσεων, μέσα από έργα τέχνης και πολιτισμού που έρχονται από ένα ιδεατό παρελθόν, είναι η κύρια δύναμη του ρετρό, που επιστρέφει δυναμικά στην εποχή μας και επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με όλα αυτά που μάθαμε να θεωρούμε παρωχημένα.
Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, αναγνωρίζοντας όχι μόνο την επιτυχία, αλλά και τη δημιουργική ουσία του ρετρό, καθιερώνει ένα ετήσιο καταιγιστικό φεστιβάλ ρετρό, τη Ρετρομανία.
Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, πάνω από 10 διαφορετικές εκδηλώσεις αφιερώνονται σε κάθε δυνατή εκδοχή του ρετρό: από τη συναυλία της Big Band του Στρατού, το αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, από τη Γιοβάννα και τη Στέλλα Γκρέκα, έως το γκαλά οπερέτας, τον Αγγελο Παπαδημητρίου, τον Αργύρη Μπακιρτζή, τον Γιώργο Ψυχογιό, την ομάδα Ραφή κά.
Από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η Εναλλακτική Σκηνή, αλλά και χώροι παρασκηνίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραδίδονται στη μαγεία του ρετρό, με στόχο να φέρουν στη μνήμη μας όλα εκείνα που νοσταλγούμε, ακόμα και αν δεν τα έχουμε ζήσει.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ