18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠώς οι εικόνες των σχολικών βιβλίων παράγουν ιδεολογία;

Πώς οι εικόνες των σχολικών βιβλίων παράγουν ιδεολογία;

ECON 9

Τα σχολικά βιβλία λειτουργούν όχι μόνο ως μέσα μετάδοσης γνώσεων αλλά και ως« όχημα» ιδεολογικών μηνυμάτων. Τα τελευταία άλλοτε εκφράζονται με ένα τρόπο λιγότερο ή περισσότερο σαφή στο περιεχόμενο των βιβλίων και άλλοτε λανθάνουν στο πεδίο της εικονογράφησης.
Το«Αρχείο Πολέμου» διοργανώνει ομιλία με θέμα «Η ιδεολογία της εικόνας. Το παράδειγμα της εικονογράφησης των σχολικών βιβλίων» και εισηγήτρια την Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή.
Σκοπός της παρούσας ομιλίας είναι να ανιχνεύσει περιπτώσεις ιδεολογικής χρήσης των σχολικών βιβλίων χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τα αναγνωστικά της μεταξικής περιόδου αλλά και από αντίστοιχα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Η Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή (παιδαγωγικό τμήμα) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Το 1990 έλαβε το δίπλωμα του Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Παιδαγωγικού Τμήματος.
Επικοινωνήστε με την Μάκα Ντοκχνάτζε στο τηλέφωνο του Αρχείου, στο κινητό 69-98088220, η email afreris@wararchivegr.org το αργότερο μέχρι
23-2-2017.
Πότε: στις 25 Φεβρουαρίου2017 και ώρα 19:30.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ