19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠρώτη θέση για τη Γερμανική Σχολή Αθηνών στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας...

Πρώτη θέση για τη Γερμανική Σχολή Αθηνών στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας)

 

Η Ομάδα Επιχειρηματολογίας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA) κατέκτησε -με ομόφωνη απόφαση της επταμελούς επιτροπής- την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας), οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Παλαιά Βουλή την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.
Στον τελικό αγώνα, το θέμα πάνω στο οποίο επιχειρηματολόγησε η ομάδα της DSA -αποτελούμενη από τους μαθητές Ειρήνη Σωτηροπούλου, Νικόλα Σταματόπουλο, Θεοδώρα Σφακιανάκη, Αγγελο Πέτροβα, Αντώνη Πετρόγλου, Χάρι Καμαριανού και Αλέξη Ηλιάδη- ήταν το ακόλουθο: «Οσοι πολεμούν τη δημοκρατία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στους θεσμούς και τις διαδικασίες της».
Η ομάδα της DSA διακρίθηκε για τη σοβαρότητα, το ήθος και την ποιότητα του λόγου της κάνοντας τους υπεύθυνους καθηγητές Ελενα Κουμεντάκου, Μπάμπη Οικονομόπουλο και Μαριανίκη Ραυτοπούλου ιδιαίτερα περήφανους.
Επιπλέον, η Ειρήνη Σωτηροπούλου -μαθήτρια της DSA- επιλέχθηκε καλύτερη ομιλήτρια των αγώνων ανάμεσα σε 450 ομιλητές, με τον μαθητή της DSA Νικόλα Σταματόπουλο να αναδεικνύεται 2ος καλύτερος ομιλητής των αγώνων και τη μαθήτρια Θεοδώρα Σφακιανάκη να είναι επίσης μέσα στη δεκάδα των καλύτερων ομιλητών!
Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας, οι οποίοι διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, συμμετείχαν συνολικά 79 Γενικά Λύκεια από όλη την ελληνική επικράτεια.
Το γερμανικό σχολείο στην Αθήνα ξεκίνησε το 1896 και είναι ένα από τα παλαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ