19.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠρόστιμο «μαμούθ» του ΕΦΚΑ στο μοναδικό καφενείο ορεινού χωριού

Πρόστιμο «μαμούθ» του ΕΦΚΑ στο μοναδικό καφενείο ορεινού χωριού

Συγγενείς σέρβιραν τους ελεγκτές

Το μοναδικό καφενείο στο ορεινό χωριό Ραβενή, στη Θεσπρωτία, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 21.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία, που καταλόγισαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ, τους οποίους σέρβιραν ο αδελφός και η πεθερά του ιδιοκτήτη!
Το κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ έφτασε στο μοναδικό καφενείο του χωριού, από το οποίο απουσίαζε εκείνη τη στιγμή ο ιδιοκτήτης.
Όπως συνηθίζεται στην επαρχία, τους ελεγκτές εξυπηρέτησε ο άνεργος αδελφός του ιδιοκτήτη, ο οποίος έκανε ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό. Παράλληλα, η πεθερά του ιδιοκτήτη ετοίμασε τον μεζέ που θα συνόδευε το ούζο των ελεγκτών.
Αναμενόμενα, οι δύο συγγενείς του ιδιοκτήτη δεν έχουν προσληφθεί ως υπάλληλοι, ούτε και ασφαλίζονται ως τέτοιοι.
Έτσι, οι επιθεωρητές του ΕΦΚΑ επέβαλλαν πρόστιμο 21.000 ευρώ, στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν για την ανασφάλιστη εργασία!
Ο ιδιοκτήτης φέρεται να αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο και σκέφτεται το κλείσιμο του καφενείου, καθώς τα χρήματα ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα 3 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα του epiruspost.gr.
Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο αδελφός του ιδιοκτήτη, καθώς είναι μακροχρόνια άνεργος και πλέον κινδυνεύει να χάσει τα σχετικά επιδόματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Αυγούστου, αλλά τώρα έγινε γνωστό.
«Ο αδελφός μου με την οικογένειά του είχαν έρθει για διακοπές και είπαν να έρχονται τα βράδια να βάζουν ένα χεράκι να σερβίρουμε τα τραπέζια. Έτυχε μια από αυτές τις ημέρες, στις 19 Αυγούστου, να έρθει 12:30 τη νύχτα ο έλεγχος. Ο αδελφός μου τους έλεγε «να σας εξηγήσω, εμείς είμαστε συγγενείς, ένα χεράκι έβαλα». Τίποτα αυτοί ζητούσαν τον πίνακα προσωπικού. Εγώ τους εξήγησα ότι πίνακα προσωπικού δεν έχω γιατί δουλεύω με τη μάνα μου, αλλά αυτοί συνέχισαν αμείλικτοι να μας ζητούν να υπογράψουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Τζώρτζης, μιλώντας στο κανάλι ONETV.
Ο ίδιος δηλώνει ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια, αλλά κι εκεί θα πληρώσει περισσότερα απ’ όσα βγάζει.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ