23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΠρόσκληση σε νέους με καινοτόμες ιδέες να διαμορφώσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του...

Πρόσκληση σε νέους με καινοτόμες ιδέες να διαμορφώσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος απευθύνει η Alpha Bank

 

«Το χρηματοοικονομικό περιβάλλον αλλάζει και μαζί οι καθημερινές τραπεζικές μας συνήθειες» επισημαίνει η Alpha Bank και καλεί νέους που κτίζουν νέες επιχειρηματικές ιδέες, με γνώσεις, όραμα και προοπτική να συμμετάσχουν στο «Fintech Challenge ‘17».
Ειδικότερα η πρόσκληση απευθύνεται σε εκείνους που «είναι έτοιμοι να δεχτούν την πρόκληση και να δοκιμάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους» σε ένα μαραθώνιο δυόμισι ημερών, από 24 έως 26 Νοεμβρίου, που θα διαμορφώσει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος.
Ειδικότερα, το Fintech Challenge ‘17 απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί και μπορεί να υλοποιήσει την ιδέα του, πάνω σε μία από τις θεματικές ενότητες που δίνονται. Για παράδειγμα, γίνονται δεκτές συμμετοχές από designers, marketing specialists, innovators, project managers, κ.ά.
Επιπλέον, πριν και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων, ώστε να υπάρχει αξιοποίηση όλων των απαιτούμενων ρόλων.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει την 31.10.2017. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν τον μέγιστο αριθμό που έχουν προγραμματίσει, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα τερματιστεί νωρίτερα.
Το Fintech Challenge ‘17 απευθύνεται σε μικρές ομάδες φοιτητών, νέων εργαζόμενων, ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και σε νεοφυείς επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής (μέχρι 5 χρόνια δραστηριοποίησης). Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν και μεμονωμένα άτομα, ενδεικτικώς developers, designers, business thinkers, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων, πριν και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν ιδέες που ανταποκρίνονται σε πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χρηματοοικονομικός τομέας σε κάθε μία από τις θεματικές περιοχές που έχουν καθοριστεί από τους διοργανωτές. Κάθε πρόκληση θα παρουσιαστεί εν συντομία, κατά τη διάρκεια του ειδικής εκδήλωσης, που θα γίνει μερικές ημέρες πριν τον διαγωνισμό.
Οι διαγωνιζόμενοι επιλέγουν σε ποια από τις θεματικές περιοχές/προκλήσεις επιθυμούν να αναπτύξουν την ιδέα τους. Θα δημιουργηθούν ομάδες και θα ξεκινήσει το «hacking». Οι μέντορες της τράπεζας και των συνεργατών της θα είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες, να παρέχουν καθοδήγηση και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που θα έχουν οι διαγωνιζόμενοι.
Υπάρχει η δυνατότητα, οι διαγωνιζόμενοι να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους, ακόμη και εάν δεν εντάσσονται σε κάποια από τις καθορισμένες θεματικές ενότητες/προκλήσεις. Το ζητούμενο είναι ιδέες που θα διαμορφώσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος.
Με την ολοκλήρωση του «hacking» την Κυριακή 26.11.2017 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν μία σύντομη παρουσίαση και θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην κριτική επιτροπή.
Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες με βάση τα καθορισμένα κριτήρια.
Το Alpha Fintech Challenge ‘17 θα φιλοξενηθεί στον πολυσυλλεκτικό χώρο εργασίας στο κέντρο της Αθήνας, στο Τζαφέρη 16. Ενα παλιό εργοστάσιο καλλυντικών στο Γκάζι, που μετατράπηκε σε co-working space και προσφέρει όλες τις υποδομές εργασίας και υποστήριξης, αλλά και networking γι’ αυτές τις δυόμισι ημέρες δημιουργικής έντασης.
Συνεργάτες της Alpha Bank στην προσπάθεια αυτή είναι το Enterprise forum Greece, η ΕΥ, η Microsoft και η Vodafone.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.fintechchallenge.gr/ για δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες για τα βραβεία του διαγωνισμού, τις θεματικές ενότητες κλπ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ