20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΠροβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη ρωσική αγορά

Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη ρωσική αγορά

 

Την ευκαιρία να προβάλει και να αναδείξει σε κοινό πέντε εκατομμυρίων Ρώσων το τουριστικό της προϊόν, με στόχο τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητάς της στη ρωσική αγορά ως ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού, που συνδυάζει μορφές εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού και ως τόπου μοναδικού για την απόκτηση πρωτόγνωρων και αυθεντικών, είχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), μέσω της συμμετοχής της στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού «INWETEX – CIS TRAVEL MARKET 2017» που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Εκθεσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Αγ. Πετρούπολη και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοργάνωσε σε κεντρικό σημείο της πόλης εκδήλωση παρουσίασης των προϊόντων, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των πολλαπλών επιλογών τουριστικού, ιστορικού, θρησκευτικού, πολιτισμικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Παρευρέθηκαν οι μεγαλύτεροι τοπικοί τουριστικοί, δημοσιογραφικοί, επενδυτικοί, πολιτιστικοί και κρατικοί φορείς της Αγίας Πετρούπολης.
Την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης εκπροσώπησε ο Sergey L. Markov, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κυβέρνησης και οι συνεργάτες του. Εκ μέρους του ελληνικού γενικού προξενείου, ο πρόξενος Πάνος Μπεγλίτης αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και στη στήριξη του ελληνικού τουρισμού από τους Ρώσους πολίτες. Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε η Αθηνά Σπακουρή, γενική διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας, και ο Νικόλαος Σταμάτης, υποδιευθυντής γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας.
Οπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ, Αλέξανδρος Θάνος, «η εισροή τουριστών από τη Ρωσία αυξήθηκε φέτος κατά περίπου 20%, προσεγγίζοντας το ένα εκατομμύριο επισκέπτες». Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει ότι «για το έτος 2016 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε επισκέψεις με ποσοστό 23%, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία, γεγονός που δείχνει τη σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα».
Ο κ. Θάνος είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα θεματικά βίντεο τουριστικής προβολής της ΠΚΜ για τον πολιτισμό και τη σύγχρονη εικόνα της περιοχής.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ