24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠοιος ήταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, το πρώτο θύμα του κορονοϊού...

Ποιος ήταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

«Γεγονός» αποτελεί ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος άνδρας από την Ηλεία.
«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Ποιος ήταν ο 66χρονος
Ο άτυχος άνδρας ήταν περιφερειακός σύμβουλος της Δυτικής Ελλάδος και ήταν κάτοικος της Αμαλιάδας, στην Ηλεία, παρότι η καταγωγή του ελκόταν από την Κρήτη.
Ο ίδιος είχε ταξιδέψει στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ, στο πλαίσιο οργανωμένης προσκυνηματικής εκδρομής.
Στις 2 Μαρτίου, εισήχθη στη Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, έχοντας συμπτώματα του Covid-2019. Τέσσερις ημέρες αργότερα, αποφασίστηκε να διασωληνωθεί στη Μοναδά Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Στις 10 Μαρτίου, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Κατέληξε στις 3.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Ήταν πατέρας τριών παιδιών και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, αφού είχε υπηρετήσει ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου, της Αμαλιάδης, της Κεραμιδιάς και της Γαστούνης, ενώ δίδασκε και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ήλιδας.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ