18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠοιες ήταν οι δημοφιλέστερες επιλογές για Πάσχα #ApoToSpiti

Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες επιλογές για Πάσχα #ApoToSpiti

Με video streaming, social media, TikTok και σταθερό τηλέφωνο, πέρασαν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα οι συνδρομητές COSMOTE, επιλέγοντας να “πολεμήσουν” τον κορωνοϊό με επικοινωνία και ψυχαγωγία #ApoToSpiti.
Η αυξημένη ζήτηση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών οδήγησε σε εντυπωσιακή αύξηση στην κίνηση δεδομένων κατά την εορταστική περίοδο (Μ. Δευτέρα – Δευτέρα του Πάσχα), κατά 81% στο δίκτυο COSMOTE σταθερής και κατά 87% στο δίκτυο COSMOTE κινητής, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μεγάλη αύξηση κατά 60% σημείωσε και η κίνηση φωνής σταθερής, καθώς εκατομμύρια συνδρομητές επέλεξαν να ανταλλάξουν ευχές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αξιοποιώντας την προσφορά της COSMOTE για δωρεάν απεριόριστες κλήσεις από το σταθερό προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδας.
Στη σταθερή, η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων καταγράφηκε στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας μέσω Video Streaming, καθώς και στις εφαρμογές Social Media. Στην κινητή, το ενδιαφέρον των συνδρομητών «μοιράστηκε» μεταξύ YouTube και Instagram με μερίδιο ~20%, ενώ ακολούθησε το Facebook με 10%. Αξιοσημείωτη ήταν η κίνηση δεδομένων σε streaming πλατφόρμες (~5%) και στο Tik-Tok (~5%), στα οποία καταναλώθηκαν περισσότερα από 600 Terabytes. Λόγω παραμονής στο σπίτι, μεγάλη μείωση παρατηρήθηκε σε apps, όπως οι χάρτες και η πλοήγηση.
Η συνολική κίνηση στο δίκτυο σταθερής την περίοδο του Πάσχα, άγγιξε τα 77 petabytes1, και στο δίκτυο κινητής τα 6,2 petabytes. Η κίνηση mobile data μέσω 4G/4G+, η οποία πλέον αποτελεί το 90% του συνόλου, διπλασιάστηκε, ξεπερνώντας τα 5,6 petabytes. Βάσει της κίνησης δεδομένων στα δίκτυα σταθερής και κινητής, οι περιοχές που παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση ήταν τα αστικά κέντρα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα. Παραδοσιακοί πασχαλινοί προορισμοί, όπως νησιά του Αιγαίου, του Ιουνίου και η Κρήτη, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που αποτυπώνει την ειδική συνθήκη περιορισμού των μετακινήσεων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ