16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΠλωτά φράγματα στο Αιγαίο θα ανακόπτουν τους μετανάστες

Πλωτά φράγματα στο Αιγαίο θα ανακόπτουν τους μετανάστες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε την προμήθεια πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.
Το ενδεχόμενο προμήθειας πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο, με στόχο την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα» δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».
Στο πλαίσιο αυτό, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο προμήθειας πλωτών φραγμάτων σε ορισμένα θαλάσσια σημεία – περάσματα.
«Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε» έσπευσε να διευκρινίσει, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σ’ όλο το Αιγαίο».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το υπουργείο Aμυνας σχεδιάζει την προμήθεια πλωτού προστατευτικού συστήματος, μήκος 2.700 μέτρων και πλάτους 1,1 μέτρου.


Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, με βάση το επίμαχο έγγραφο, ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.
Οι προδιαγραφές ορίζουν ότι το φράγμα θα πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 60 εκατοστών κάτω απ’ αυτήν.
Συνεχίζονται οι επιστροφές μεταναστών
Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει στο ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών επιστροφών όσων αλλοδαπών απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου.
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, όπως υποστήριξε, ενώ έθεσε ως στόχο τις 10.000 επιστροφές εντός του 2020.
Oσον αφορά τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, επανέλαβε ότι θα δημιουργηθούν κλειστές δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. «Δεν γίνεται και να κλείσουν οι ανοιχτές δομές και να μην δημιουργηθούν κλειστές δομές».
Ειδική μνεία έκανε και στο ενδεχόμενο μιας νέας ευρωπαϊκής συμφωνίας για το μεταναστευτικό, προαναγγέλλοντας την αναθεώρηση του Κανονισμού για το «Δουβλίνο».
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ