18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΟΛΕΣΠλέγμα δράσεων για την προώθηση του οινοτουρισμού στην Ελλάδα

Πλέγμα δράσεων για την προώθηση του οινοτουρισμού στην Ελλάδα

Μια νέα συνεργασία για την προώθηση του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα σχεδιάζεται για το προσεχές διάστημα, βάζοντας τις βάσεις για μια μόνιμη συμμαχία στον χώρο.
Την προηγούμενη Τρίτη 7 Μαΐου 2019, η Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ομάδων Τοπικής Δράσης, των Αναπτυξιακών Εταιρειών που διαχειρίζονται το πρόγραμμα LEADER/CLLD, για την προοπτική συνεργασίας μέσω των διατοπικών προγραμμάτων των κατά τόπους περιοχών.
Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς της Εθνικής Επιτροπής ήταν οι Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου (Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα των Νησιών Αιγαίου – ΕΝΟΑΝΑ), Υλιάνα Στέγκου (Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος – ΕΝΟΑΒΕ), Σωσάννα Κατσικώστα (Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου ΕΝΟΑΠ), Νίκος Μηλιαράκης (Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κρήτης – ΕΝΟΑΚ), Μαρία Τριανταφύλλου (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου – ΕΔΟΑΟ), Κορνηλία Αλεξιάδου (Σύνδεσμος Ελληνικού οίνου – ΣΕΟ).
Οι εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Εταιρειών που παραβρέθηκαν ήταν οι Κώστας Ζήφος (Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου), Βασίλης Παπαβασιλείου (Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης), Ζωή Γκερεχτέ (Αναπτυξιακή Κοζάνης), Γιώργος Κωστούρος (Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου), Ηρώ Τσιμπρή (ΑΧΑΪΑ Αναπτυξιακή).
Συζητήθηκαν οι κύριοι άξονες γύρω από τους οποίους θα μπορούσε να δημιουργηθεί το πλέγμα δράσεων και ενεργειών για την ανάπτυξη και προώθηση του οινοτουρισμού στην Ελλάδα και η δυνατότητα χρηματοδότησης που παρέχεται μέσω των τοπικών προγραμμάτων LEADER/CLLD του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αποφασίσθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα για την διαμόρφωση κοινών δράσεων μέσω διατοπικής συνεργασίας με τίτλο «Δρόμοι του Κρασιού της Ελλάδας», προχωρώντας στην προπαρασκευαστική φάση αξιοποιώντας και όλες τις προηγούμενες σημαντικές ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κύριος στόχος είναι να προκύψει μια κοινή εθνική στρατηγική για την στήριξη και ανάπτυξη του οινοτουρισμού, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές αναπτυξιακές στρατηγικές, την τοπική οικονομία και τον πληθυσμό της υπαίθρου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ