12.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΠιθανή θεωρείται η εξωγήινη ζωή στη Σελήνη

Πιθανή θεωρείται η εξωγήινη ζωή στη Σελήνη

Η Σελήνη, ο δορυφόρος της Γης, διαθέτει μοναδικές γεωλογικές κι ατμοσφαιρικές συνθήκες, που θα μπορούσαν να παρέχουν την ευκαιρία να βρούμε στοιχεία εξωγήινης ζωής.
Συγκεκριμένα, οι Αμπραχαμ Λεμπ και Μανάσβι Λίνγκαμ, του Πανεπιστημίου Χάρβαντ, ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής μπορεί να κρύβονται στην επιφάνεια του Φεγγαριού.
Η απουσία ατμόσφαιρας -οπότε τα αντικείμενα που πέφτουν στη Σελήνη δεν καίγονται- και η γεωλογική αδράνεια του Φεγγαριού δίνουν την ευκαιρία για τα στοιχεία να έχουν παραμείνει ανέπαφα εδώ και μερικά δισ. χρόνια, «περιμένοντας» να ανακαλυφθούν από τους επιστήμονες.
«Λειτουργώντας σαν ένα κοσμικό «γραμματοκιβώτιο», η σεληνιακή επιφάνεια έχει συλλέξει όλα τα συγκρουόμενα αντικείμενα, εδώ και μερικά δισ. χρόνια τώρα. Αν δεν κοιτάξουμε το «γραμματοκιβώτιό» μας, πώς θα ξέρουμε αν μας έχει έρθει το «μήνυμα»;», σημειώνει ο Αμπραχαμ Λεμπ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η πλειοψηφία των αντικειμένων που έχουν πέσει στο Φεγγάρι κατάγονται από εντός του Ηλιακού μας Συστήματος, όμως μετά την ανακάλυψη του Ουμουαμούα, του πρώτου γνωστού διαστρικού αντικειμένου που εντοπίστηκε να εισέρχεται στο Ηλιακό Σύστημα, η επιστάμενη έρευνα της Σελήνης ίσως οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις.
«Στην περίπτωση που ορισμένα διαστρικά αντικείμενα που έπεσαν στη Σελήνη μεταφέρουν τους θεμέλιους λίθους της εξωγήινης ζωής, κάποιος θα μπορούσε να εντοπίσει αυτούς του βιοενδείκτες, αναλύοντας δείγματα του σεληνιακού εδάφους», αναφέρει ο Λεμπ. «Το θεμελιώδες ερώτημα είναι κατά πόσο η εξωγήινη ζωή ομοιάζει στις βιοχημικές δομές που συναντούμε στη Γη. Τυχόν ομοιότητες ίσως δείξουν ότι υπάρχει ένα μοναδικό χημικό μονοπάτι για τη ζωή ή ότι η ζωή μεταφέρθηκε εδώ από άλλα αστρικά συστήματα», σημειώνει ο καθηγητής Αμπραχαμ Λεμπ, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ