16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαγκόσμιο Κύπελλο 2019: Δεύτερος «κλέφτης» ο Αντετοκούνμπο - Οι πρώτοι ανά κατηγορία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2019: Δεύτερος «κλέφτης» ο Αντετοκούνμπο – Οι πρώτοι ανά κατηγορία

Ένα συγκλονιστικό Παγκόσμιο Κύπελλο, το 18ο κατά σειρά, και πρώτο με συμμετοχή 32 ομάδων, ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο, την Κυριακή (15/9) με την Ισπανία να αναδεικνύεται σε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, για δεύτερη φορά στην ιστορία της!
Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν ήταν σίγουρα το Παγκόσμιο Κύπελλο των φαβορί! ΗΠΑ και Σερβία έμειναν εκτός τετράδας, η Γαλλία που απέκλεισε τους Αμερικανούς έμεινε με τη σειρά της εκτός από την Αργεντινή του 39χρονου Λουίς Σκόλα, ενώ η Αυστραλία των πέντε εν ενεργεία ΝΒΑερς γνώρισε την ήττα σε δύο παρατάσεις απέναντι στην Ισπανία στον ημιτελικό. Με εξαίρεση τον τελικό, στον οποίο οι Ισπανοί έκαναν επίδειξη δύναμης φτάνοντας και το +22 κόντρα στην Αργεντινή, οι ανατροπές υπήρξαν ιδιαίτερα συχνές στους συνολικά 92 αγώνες μέσα σε διάστημα 16 ημερών στις 8 πόλεις της Κίνας! Στον «μικρό» τελικό παραδείγματός χάρη, οι Γάλλοι επέστρεψαν από το -15 για να υπερασπιστούν έναντι των Αυστραλών το χάλκινο μετάλλιο που είχαν κατακτήσει το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αδιαμφισβήτητα ο σταρ αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο παίκτης με τον οποίο ήθελαν μια selfie σαν τρελοί οι Κινέζοι φίλαθλοι, αλλά λόγω του πρόωρου αποκλεισμού της εθνικής Ελλάδας (11η θέση)… ήταν άλλοι που του πήραν στην πορεία τα σκήπτρα… Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς ήταν πάντως δεύτερος σε κλεψίματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, έστω κι αν αγωνίστηκε μόνο σε πέντε παιχνίδια. Ο «Greek Freak» πρόλαβε στην Α’ και Β’ φάση να κάνει 12 κλεψίματα (2,4 μ.ο.), δηλαδή ένα λιγότερο από τον κορυφαίο «κλέφτη» στην Κίνα, Ομάρ Αμπάντα της Τυνησίας (13 κλεψίματα)! Ήταν και ο παίκτης που είχε τον υψηλότερο μέσο όρο από την Ελλάδα στο σύστημα αξιολόγησης, με 20 βαθμούς μέσο όρο ανά αγώνα.
Ο παίκτης με τον οποίο «συνδέθηκαν»… συναισθηματικά οι φίλαθλοι δεν ήταν άλλος από τον 39χρονο Λουίς Σκόλα της Αργεντινής, ο οποίος έφτασε τις 5 συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, μετρώντας πλέον δύο ασημένια μετάλλια (2002, 2019). Στον τελικό με την Ισπανία έφτασε τις 41 συμμετοχές σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου και «έπιασε» στην πρώτη θέση τον Ουμπρατάν Περέιρα Μασιέλ, που μετρούσε κι αυτός 41 συμμετοχές σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα! Ήταν ο πρώτος σκόρερ στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης και δεύτερος όλων των εποχών! Στον αγώνα της εθνικής Αργεντινής με τη Νιγηρία για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Βουχάν, ο Αργεντινός διεθνής πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των κορυφαίων ριμπάουντερ από το 1994 και στη δεύτερη της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης αφήνοντας στην 3η θέση τον Αυστραλό Άντριου Γκέιζ.
Ο Σκόλα έχασε και την ευκαιρία να γίνει ο γηραιότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, σε ηλικία 39 ετών, 4 μηνών και 17 ημερών. Τελικά, τον τίτλο αυτόν πανηγυρίζει από την Κυριακή (15/9) ο Μαρκ Γκασόλ που είναι 34 χρόνων, 7 μηνών και 18 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Ντομινίκ Ουίλκινς (34 ετών, 7 μηνών, 3 ημερών) που κρατούσε από το 1994.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ