21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠέντε ελληνικές εταιρείες στο δίκτυο καινοτομίας Cyprus, Egypt, Greece

Πέντε ελληνικές εταιρείες στο δίκτυο καινοτομίας Cyprus, Egypt, Greece

 

Πέντε ελληνικές εταιρείες, συμμετέχουν στο συνεργατικό δίκτυο καινοτομίας CEG COIN (Cyprus, Egypt, Greece – Collaborative Innovation Network), δίνουν το “παρών” στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας Cairo ICT 2018 (25-28/11).
Πρόκειται για τις εταιρείες Openichons, Simply POS, Dataverse Ltd Information System Applications και Space Horizons SA, οι οποίες μαζί με τις κυπριακές εταιρείες που συμμετέχουν στην ίδια πρωτοβουλία, EMBIO Diagnostics Ltd, Abacio, Softline Computer Systems, παρουσιάζουν σε κοινό περίπτερο τις δράσεις τους και αποτελούν το “ζωντανό” παράδειγμα της συνεργασίας στο πλαίσιο του CEG COIN.
“Όπως αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της Ελούντας, πριν από έναν μήνα, αυτή θα είναι μια απαρχή κοινών δράσεων των τριών χωρών στον τομέα της τεχνολογίας με πρώτη την έκθεση του Καϊρου, συνεχίζοντας με ένα hackathon στη Λευκωσία και το 2019 με την παρουσία κοινού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Φλωρεντής.
Σε ό,τι αφορά την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στον συγκεκριμένο τομέα, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ράλλης τόνισε: “συνεργαζόμαστε με την Αίγυπτο και την Κύπρο για να προωθήσουμε επιχειρηματικές συνέργειες στον χώρο της καινοτομίας. Η ξεχωριστή θέση του περιπτέρου CEG COIN αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει πείσει για τις δυνατότητες συνανάπτυξης που υπάρχουν στο χώρο των νέων τεχνολογιών στη ΝΑ Μεσόγειο”.
Στα οφέλη της τριμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο του CEG COIN αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της αιγυπτιακής πλευράς στην πρωτοβουλία, Μαχμούντ Νουρ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Προχωράει πολύ καλά. Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε τα οικοσυστήματα καινοτομίας των τριών χωρών κάτω από μία ομπρέλα και να προωθήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των start-ups”, εξήγησε ο κ. Νουρ.
“Είμαστε η πρόσβασή σας στην Αφρική και είστε η πρόσβασή μας στην Ευρώπη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αιγυπτιακής πλευράς στην πρωτοβουλία CEG COIN, η οποία φαίνεται ήδη να αποδίδει τους πρώτους καρπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ