16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠέντε γερμανικές εταιρίες στο χώρο του τουρισμού αναζητούν συνεργάτες στην Ελλάδα

Πέντε γερμανικές εταιρίες στο χώρο του τουρισμού αναζητούν συνεργάτες στην Ελλάδα

Ημερίδα: «Αναβάθμιση υποδομών και σύγχρονες τεχνολογίες τουριστικών μονάδων»

Πέντε γερμανικές εταιρίες στο χώρο του τουρισμού αναζητούν νέες συνεργασίες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής, 1-4 Απριλίου. Παράλληλα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, στις 2 Απριλίου 2019, με θέμα «Αναβάθμιση υποδομών και σύγχρονες τεχνολογίες τουριστικών μονάδων στην Ελλάδα».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, οι γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Ελληνες και Γερμανοί εισηγητές θα αναλύσουν το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις εκπροσώπων των γερμανικών εταιριών με ελληνικές επιχειρήσεις, ως μέρος σειράς δράσεων που υλοποιεί το Επιμελητήριο στον τομέα του Τουρισμού, ώστε οι δύο χώρες να ανταλλάξουν τεχνογνωσία για ορισμένα από τα βασικότερα ζητήματα του κλάδου.
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιο Κελέμη, «παρά τα ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών στην Ελλάδα και τις ευνοϊκές διεθνείς συγκυρίες, δεν παρατηρείται ουσιαστική αύξηση στα τουριστικά έσοδα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν τα όρια του σημερινού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να επέλθουν καλύτερα αποτελέσματα στην οικονομία. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η χώρα θα πρέπει να προσαρμόσει το τουριστικό της προϊόν, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός έντονα διαφοροποιημένου κοινού, με σταθερή παράμετρο την υψηλή προστιθέμενη αξία. Απαραίτητο εργαλείο για την προσαρμογή αυτή, αποτελεί η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στις οποίες οι σύγχρονοι τουρίστες καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο για ενημέρωση και επιλογή προορισμού», σημειώνει ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, για να προσθέσει ότι «στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν τρόποι εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών, με στόχο, τόσο την προαγωγή του τοπικού τουριστικού προϊόντος, όσο και την ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».
Σημειώνεται ότι η επιχειρηματική αποστολή αποτελεί μέρος πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, για την τόνωση το ελληνογερμανικών σχέσεων στον χώρο της οικονομίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, το πρόγραμμα και την online δήλωση συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί έως τις 29 Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου http://griechenland.ahk.de/gr στην ενότητα εκδηλώσεις, ή να επικοινωνούν στο τηλ. 2310 32 77 33/ -34.

Ο κ. Manuel Wilke, Head of Special Service του γερμανικού ομίλου TUI, θα παρουσιάσει την εικόνα του προσβάσιμου τουρισμού για Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άτομα τρίτης ηλικίας στη Γερμανία και τις δυνατότητες εφαρμογής αξιόλογων γερμανικών τεχνολογιών και σχεδίων στην Ελλάδα, ανοίγοντας μία συζήτηση για τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ