18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟ Τζαμπάρ μάζεψε 3 εκατ. δολάρια για τα παιδιά του Λος Αντζελες...

Ο Τζαμπάρ μάζεψε 3 εκατ. δολάρια για τα παιδιά του Λος Αντζελες σε δημοπρασία με 234 κειμήλια

Ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του ΝΒΑ, συγκέντρωσε χθες σχεδόν τρία εκατ. δολάρια (2,6 εκατ. ευρώ) από τη δημοπράτηση μερικών από τα τρόπαια και τα κειμήλιά του.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, ο Αμπντούλ Τζαμπάρ, πούλησε συνολικά 234 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων από τα πέντε δακτυλίδια του πρωταθλητή, που είχε κατακτήσει με τους Λέικερς τη δεκαετία του 1980.
ο αντικείμενο που έλαβε την υψηλότερη προσφορά ήταν το δακτυλίδι για τον τίτλο του 1987, το οποίο αγοράστηκε για σχεδόν 400.000 δολάρια και για την ακρίβεια 398.937,50 δολάρια.
Η μπάλα του τελευταίου του αγώνα την κανονική περίοδο το 1989 έφτασε στα 270.000 δολάρια, ενώ τρία από τα έξι τρόπαια MVP του NBA αγοράστηκαν σχεδόν για 120.000 δολάρια το καθένα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ανακοίνωση της δημοπρασίας που διοργανώθηκε από τον Οίκο Δημοπρασιών Goldin, ο Τζαμπάρ εξήγησε ότι «δεν ήταν μέρος αυτού του καταλόγου των αθλητών που αναγκάζονται να πουλήσουν πιο όμορφες αναμνήσεις τους για να πληρώσουν τα χρέη τους».
Μετά από οικονομικές δυσκολίες στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είναι τώρα «σε μια σταθερή οικονομική κατάσταση», εξήγησε.
Τα έσοδα από την δημοπρασία, θα διατεθούν στο Ιδρυμά του, Skyhook (από την περίφημη ραβέρσα του που έγινε σήμα κατατεθέν στην καριέρα του), που βοηθά τα παιδιά του κέντρου της πόλης του Λος Αντζελες.
«Οταν πρέπει να διαλέξω μεταξύ του να έχω στην αποθήκη μου ένα δαχτυλίδι ή ένα βραβείο και να δώσω σε κάποια παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους, η απόφαση είναι η προφανής: τα πουλάω όλα», τόνισε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του ΝΒΑ.
Μεταξύ 1969 και 1989, ο Τζαμπάρ κέρδισε έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ, το ένα με το Μιλγουόκι (1971), και πέντε με τους Λέικερς στη χρυσή περίοδο του «Showtime» με τον Μάτζικ Τζόνσον.
Εξελέγη έξι φορές καλύτερος παίκτης του NBA και εξακολουθεί να κατέχει πολλά ρεκόρ, όπως αυτά των περισσότερων πόντων στην κανονική περίοδο (38.387) και αγώνων πρωταθλήματος (1.560).
Το Ιδρυμά του, με την επωνυμία Skyhook Foundation, υποστηρίζει άπορα παιδιά στην ενασχόλησή τους με τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ