23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ ταξιδιωτικός όμιλος TUI αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του...

Ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του χάρη στην ισχυρή ζήτηση

 

Ο ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός όμιλος TUI ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για διακοπές παραμένει ανθεκτική και αυξάνεται με ισχυρούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά το στόχο του για τις φετινές πωλήσεις ανακοινώνοντας για πρώτη φορά λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο εννεαμήνου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Φριτς Γιούσεν δήλωσε ότι ο όμιλος αναμένει τώρα οι πωλήσεις να αυξηθούν «σημαντικά πάνω» από 3%, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι ταξιδιωτικές εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια στροφή στη ζήτηση από προορισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος, σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία εν μέσω φόβων για την ασφάλεια και πολιτικών εντάσεων. Ο TUI δήλωσε ότι η χαμηλότερη ζήτηση για την Τουρκία φέτος αντισταθμίζεται από αυξημένες κρατήσεις για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κροατία και η Ιταλία.
Ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) ύψους 221,6 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο – αυξημένα κατά 38% – και 7,3 εκατ. ευρώ για τους πρώτους εννιά μήνες του έτους.
Οι Ευρωπαίοι παραθεριστές θα μπορούσαν να στραφούν σε προορισμούς όπως η Βουλγαρία και το Πράσινο Ακρωτήριο εάν θέλουν να αποφύγουν τις υψηλές τιμές στους πολυσύχναστους ισπανικούς προορισμούς, δήλωσε ο Γιούσεν. Στην Ισπανία, ο αριθμός των επισκεπτών κατέγραψε άλμα 12% το πρώτο εξάμηνο του 2017 στα 36,4 εκατ.
«Η Ισπανία είναι σχεδόν πλήρης», δήλωσε ο Γιούσεν σε δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. «Πέρυσι, είχαμε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο και φέτος θα είμαστε σε αντίστοιχα επίπεδα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ