24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ Μακρόν δείχνει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα

Ο Μακρόν δείχνει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα

Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη – μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους

«Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας» τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε παρέμβαση του Ελληνα ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, ο οποίος ρώτησε εάν προβλέπεται από τη πλευρά της Γαλλίας κάποια δέσμευση για την προστασία των ελληνικών-ευρωπαϊκών συνόρων δεδομένης της τακτικής καταπάτησης που γίνεται από πλευράς της Τουρκίας.
Οπως σημείωσε ο κ. Μακρόν, στο θέμα της άμυνας της κάθε χώρας όταν εκείνη απειλείται, «η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη – μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους». Ο Γάλλος Πρόεδρος προσέθεσε πως θεωρεί ότι η κάθε χώρα έχει δικαίωμα στην Αμυνα, έτσι και η Ελλάδα με την Τουρκία, όπως έχει πει και σε συνομιλίες του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», τόνισε.
«Εξάλλου, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, απευθύνθηκε προς τον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αποτελείται μόνο από Γάλλους και Γερμανούς, αλλά και από άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία και τόνισε πως «στην Ελλάδα έχουμε μια κυβερνητική συνεργασία χωρίς ιδεολογικούς φραγμούς, όπως και σε άλλες χώρες». «Εσείς ποιό πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το ιδεολογικό αντίδοτο σε αυτό, και ποια η πολιτική οικογένεια που θα επιλέξετε, έτσι ώστε να πάμε μπροστά μαζί με αξίες και αρχές πραγματικά προοδευτικές;» ρώτησε τον Γάλλο Πρόεδρο, υπογραμμίζοντας: «Ελπίζουμε στην Γαλλία και σε εσάς για μια καλύτερη Ευρώπη για όλους τους πολίτες της».
Ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι υπάρχει η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά μέλημά του είναι η προστασία όλων των ευρωπαίων πολιτών και σκοπός είναι να μην αποκλειστούν μέλη από τις συζητήσεις της Ενωσης σε επίπεδο χωρών, και αυτό αποδεικνύεται στο εδώ και τώρα, από την ίδια την παρουσία και δράση των ευρωβουλευτών στο παρόν Ευρωκοινοβούλιο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ