19.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ ιερέας στο Κουκάκι εξηγεί γιατί κοινώνησε παιδιά και γονείς: «Χτυπούσαν την...

Ο ιερέας στο Κουκάκι εξηγεί γιατί κοινώνησε παιδιά και γονείς: «Χτυπούσαν την πόρτα, ήταν νόμιμο»

Ο ιερέας στο Κουκάκι που έδωσε τη Θεία Κοινωνία σε γονείς και παιδιά, την Κυριακή των Βαΐων, εξηγεί γιατί προχώρησε στην κίνηση αυτή.
Την απόφασή του να κοινωνήσει πιστούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, υπερασπίζεται ο ιερέας στο Κουκάκι που προσέφερε τη Θεία Κοινωνία στην πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή των Βαΐων, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και την παρέμβαση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης.
Ο πατήρ Γεώργιος Σχοινάς προχώρησε σε γραπτή δήλωση για τα γεγονότα της Κυριακής, την οποία και ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook.
Στη δήλωσή του, ο πατήρ Σχοινάς που λειτουργεί στην εκκλησία στο Κουκάκι, τονίζει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτό λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών.
«Μολονότι αντιληφθήκαμε την παρουσία αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού, δεν ανοίξαμε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούνε οι εν λόγω πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του Ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν», αναφέρει ο ιερέας.
Συνεχίζοντας, ο ιερέας εξηγεί ότι κοινώνησε τα παιδάκια και τους γονείς έξω από την εκκλησία, τονίζοντας ότι αυτό δεν απαγορεύεται.
«Εκείνη τη στιγμή, ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση και την μακραίωνη Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, βεβαίωσε κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς τους έξω από τη θύρα του Ιερού της Εκκλησίας προτρέποντας να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, το οποίο και τηρήθηκε, θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως αλλά και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας τους νόμους του Κράτους», τονίζει ο ιερέας.
Καταλήγοντας, ο ίδιος συγχωρεί όσους εκφράστηκαν προσβλητικά εναντίον του και εύχεται σε όλους καλή Ανάσταση.

Πηγή sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ