20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο «Μακμπέθ»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο «Μακμπέθ»

Τον «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (από 7/2-8/3) αλλά και σε αυτήν του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (από 12/3-12/4) στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο με τη Μαρία Κίτσου στο πλευρό του ως Λαίδη Μακμπέθ. Eνα εξαιρετικό καστ έμπειρων αλλά και νεότερων ηθοποιών -Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ράνια Οικονομίδου, Βασίλης Καραμπούλας, Γιώργος Μπινιάρης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ορέστης Τζιόβας, Αναστάσης Λαουλάκος, Γιώργος Μπένος, Τζέο Πακίτσας, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος- πρωταγωνιστεί στην παράσταση που θα ανέβει σε συμπαραγωγή της πρώτης σκηνής της χώρας με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το περίφημο έργο του Σαίξπηρ, γράφτηκε στις αρχές του 17ου αιώνα σε μια περίοδο πολιτικής και ηθικής κρίσης, και θεωρήθηκε «καταραμένο» από τον κόσμο του θεάτρου, με αποτέλεσμα να μείνει στην ιστορία ως το «Σκωτσέζικο έργο». Η δίψα για εξουσία, ο φόβος της έλλειψης της και η αδυναμία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό είναι οι βασικές θεματικές που διατρέχουν το έργο. Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στον στρατό του Σκωτσέζου βασιλιά Ντάνκαν. Οταν μαθαίνει από την προφητεία τριών μαγισσών πως κάποτε θα γίνει βασιλιάς, η φιλοδοξία του τον καταπίνει και τον οδηγεί στη διάπραξη στυγερών εγκλημάτων αλλά και στην οριστική πτώση.
Από 7 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Από 12 Μαρτίου έως 12 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή με αγγλικούς υπέρτιτλους
Προπώληση μέσω www.ticketservices.gr
Πηγή ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, Χρύσα Πασιαλούδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ