21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟργή στο Μαξίμου για τον Μουτζούρη: Βίντεο με χυδαία χειρονομία για τον...

Οργή στο Μαξίμου για τον Μουτζούρη: Βίντεο με χυδαία χειρονομία για τον Μητσοτάκη

Τον αποκλεισμό του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, από τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Οργή επικρατεί στο Μαξίμου για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος απεικονίζεται σε βίντεο να χρησιμοποιεί «χυδαία χειρονομία», αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τον κ. Μουτζούρη από τη σημερινή σύσκεψη (σ.σ. στις 5.00 το απόγευμα) στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί φορείς του βόρειου Αιγαίου.
«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία Περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» σχολίασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές.
Πώς ξεκίνησαν όλα
Το όλων ζήτημα ξεκίνησε έπειτα από τη δημοσίευση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο κ. Μουτζούρης φέρεται να συνομιλεί στο τηλέφωνο, ενδεχομένως με κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της επίμαχης τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Περιφερειάρχης – εμφανώς οργισμένος – χρησιμοποιεί ασεβείς χαρακτηρισμούς, ενώ κάνει λόγο για «στρατό κατοχής» και δυνάμεις του Ερντογάν».
«Να… κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός μαζί μου (…) Με κάλεσε αύριο, εγώ δεν έρχομαι αύριο. Τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή; Ας με κλείσει…» φέρεται να προσθέτει ο κ. Μουτζούρης, λίγο πριν ολοκληρώσει την τηλεφωνική επικοινωνία.
Μέχρι στιγμής, πάντως – και παρά τις κυβερνητικές αντιδράσεις – δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση εκ μέρους της Περιφέρειας ή του ίδιου του κ. Μουτζούρη.
«Δεν ζητάω συγγνώμη»
«Για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δεν ζητάω συγγνώμη» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κληθείς να σχολιάσει το τεταμένο κλίμα μεταξύ του ίδιου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Στην ιδιωτική μου συνομιλία μπορώ να εκφράζομαι όπως θέλω. Εγώ δεν μίλησα άσχημα στον κ. Πρωθυπουργό, έχω όλον τον σεβασμό στον Πρωθυπουργό» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Mega».
Και συνέχισε: «Δεν μίλαγα με τον Πρωθυπουργό, και εσείς κάποιες στιγμές εξοργίζεστε και μιλάτε με τρόπο που δεν σας αντιπροσωπεύει. Δεν μεταφέρω τι μου είπε κατ’ ιδίαν ο Πρωθυπουργός».
Πέτσας: «Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης»
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε τον κ. Μουτζούρη ως «γραφικό» και «επικίνδυνο», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε να πούμε τίποτα» με τον Περιφερειάρχη.
Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», μάλιστα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν αναμένει καμία συγγνώμη, καθώς κάτι τέτοιο θα το εκλάμβανε ως υποκρισία και τακτικισμό από την πλευρά του Περιφερειάρχη.
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ