22 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟλα όσα έγιναν στη Βουλή για τον κορονοϊό

Ολα όσα έγιναν στη Βουλή για τον κορονοϊό

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών διεξήχθη η σημερινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, στον απόηχο των ανακοινώσεων για τη σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων.

Ημέρα διαξιφισμών στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού.

Η συζήτηση έλαβε χώρα δύο ημέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη «χαλάρωση» των έκτακτων μέτρων, αλλά και το διάγγελμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση – και δη ο ΣΥΡΙΖΑ – έχει σηκώσει τις τελευταίες ημέρες τους τόνους της αντιπαράθεσης, με αιχμή του δόρατος τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

Αναλυτικά η διαδικασία στη Βουλή, οι αντιπαραθέσεις, όσα έθεσαν οι αρχηγοί των κομμάτων και όσα είπε ο πρωθυπουργός…

17:23 Μητσοτάκης για πολιτισμό: Έχω ζητήσει να δούμε αν θα μπορούμε να έχουμε ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις – Θα δούμε όλες τις δυνατότητες για να μην παραλύσει ο κλάδος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έθεσαν το ζήτημα του πολιτισμού, σημείωσε ότι σκοπός είναι να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για να μην παραλύσει ο κλάδος το καλοκαίρι και να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα απαλύνει τις επιπτώσεις στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Όπως είπε, συγκεκριμένα, έχει ζητήσει από τους ειδικούς να ελεγχθεί εάν θα μπορέσουν να υπάρξουν ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού.

17:21 Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα σαφείς ανακοινώσεις για τον τουρισμό και τα πρωτόκολλα για ασφαλή ταξίδια

17:19 Μητσοτάκης: Έχουμε διαθέσει επιπρόσθετο κονδύλι για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος – Θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης και το εάν θα χρειαστεί στήριξη ο πρωτογενής τομέας

17:18 Τριτολογία Κυριάκου Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι εδώ για να λογοδοτεί στο κοινοβούλιο

17:10 Βαρουφάκης: Εάν δεν θέσετε βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, στο Eurogroup, δεν θα υπάρξει πιθανότητα ανάκαμψης τα επόμενα 10 χρόνια

17:05 Βαρουφάκης: Εάν το οικονομικό επιτελείο δεν έχει κατανομή εκτιμήσεων για την πανδημία, τότε μιλάμε για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης – Πρέπει να παραιτηθείτε χθες

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επαναφέροντας τη συζήτηση στο θέμα της οικονομίας και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού και απαντώντας στα όσα είπε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε ότι οι πολίτες περιμένουν από τη σημερινή συζήτηση να ακούσουν εκτιμήσεις και προτάσεις.

Εάν το οικονομικό σας επιτελείο δεν έχει κατανομή εκτιμήσεων, μιλάμε για πλήρη αποτυχία, όπως είπε. Και συνέχισε: Αν έχετε αλλά δεν ενημερώνετε, παραβιάζετε τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Εκτός εάν δεν έχετε σχέδιο, συμπλήρωσε, που τότε πρέπει να παραιτηθείτε χθες.

17:02 Στο βήμα για τη δευτερολογία του ο Γιάνης Βαρουφάκης

17:00 Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Σφοδρή ήταν η κριτική που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

16:59 Βελόπουλος: Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν παγκόσμιο πόλεμο τροφής

16:56 Βελόπουλος: Να πει ο πρωθυπουργός αν έρχεται νέο μνημόνιο

16:51 Βελόπουλος σε Μητσοτάκη για μάσκες: Αφού είναι συμπληρωματικό μέτρο, γιατί πρέπει να πληρώνουμε πρόστιμο;

Αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, το οποίο ο πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του χαρακτήρισε ως «συμπληρωματικό μέτρο», διερωτήθηκε γιατί επιβάλλεται πρόστιμο. «Οι άνεργοι που θα βρουν να πληρώσουν;», είπε.

Μητσοτάκης: Στην επόμενη φάση ο αριθμός των τεστ προφανώς θα αυξηθεί

Βελόπουλος: Ψήγματα αλαζονείας στην κυβέρνηση – Δεν σώσατε την Ελλάδα

Βελόπουλος για ΚΕΚ: Προς τιμήν σας ότι αναγνωρίσατε το λάθος, αλλά δεν το διορθώσατε

16:45 Στο βήμα ο Κυριάκος Βελόπουλος: Σήμερα έβλεπα να μαλώνει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό

16:38 Κουτσούμπας για Πρωτομαγιά: Η ευθύνη για τους εορτασμούς ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους και στους συλλόγους, όχι στην κυβέρνηση

16:35 Κουτσούμπας: Το νέο αφήγημα είναι ότι θα επιμεριστούν τα βάρη της νέας κρίσης – Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε;

16:33 Κουτσούμπας: Τα δήθεν έκτακτα, βαθιά αντεργατικά μέτρα, ήρθαν για να μείνουν

16:31 Κουτσούμπας: Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πολύ πίσω – Να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα

16:26 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα: Όλοι σας εμφανιστήκατε ως όψιμοι οπαδοί του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού πριν είχατε πετσοκόψει πόρους

16:25 Γεννηματά: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται – Το Μαξίμου διαρρέει σενάρια εκλογών και ο κ. Τσίπρας τσιμπάει

16:23 Γεννηματά για Τουρκία: Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση

Η κυρία Γεννηματά, αναφερόμενη στην Τουρκία, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και η κυβέρνηση να θέσεις «κόκκινες» γραμμές, ζητώντας ενημέρωση για τις εξελίξεις.

16:17 Γεννηματά για voucher: H κομπίνα αφορά το πρόγραμμα που φτιάξατε εσείς

Σε ό,τι αφορά το θέμα των voucher η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «κομπίνα», σημείωσε ότι αφορά το πρόγραμμα με τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης που έφτιαξε η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το «μαϊμού».

16:15 Γεννηματά: Αφήσατε ακάλυπτους συνταξιούχους χωρίς εισόδημα – Το χαρακτηρίζετε αποτελεσματική πολιτική; 16:14 Γεννηματά για εργασία: Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου

16:09 Στο βήμα για τη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά: Στόχος να μην πληρώσουν πάλι το μάρμαρο οι ευάλωτοι – Ευθύνη μας να μην αφήσουμε να γίνει αυτό

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη για δίκαιη κατανομή των βαρών, στη νέα κρίση που έχει προξενήσει ο κορονοϊός, με το κόμμα της, όπως επεσήμανε, να έχει την ευθύνη, με τις προτάσεις του, να μην επιστρέψει να συμβεί αυτό.

16:04 Τσίπρας: Κορυφαίο θράσος να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να υλοποιήσει προγράμματα που είχατε δεσμεύσει

15:58 Τσίπρας: Εμείς δημιουργήσαμε την αξιοπιστία διεθνώς, εσείς την εξαντλήσατε μέσα σε σε 8 μήνες – Σας έσωσε ο κορονοϊός «Εμείς δημιουργήσαμε την αξιοπιστία διεθνώς, την οποία εσείς εξαντλήσατε μέσα σε οκτώ μήνες», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκείνη που έβγαλε την Ελλάδα από το μνημόνιο. «Σας έσωσε ο κορονοϊός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

15:50 Τσίπρας για προστασία α’ κατοικίας: Προφανές ότι θα δημιουργηθεί μία νέα φούσκα «κόκκινων» δανείων

Σχολιάζοντας την τρίμηνη παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας προέβαλε το ερώτημα «Σε τρεις μήνες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα της οικονομίας;», εκτιμώντας ότι τον Αύγουστο το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί.

15:42 Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και έδειξε τον αληθινό του εαυτό»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη δευτερολογία του, εξαπολύοντας «πυρά» σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο «δεν άντεξε και έδειξε τον πραγματικό του εαυτό».Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη στάση που επέδειξαν όλα τα κόμματα, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προσπαθεί να οικειοποιηθεί και τη στάση του ελληνικού λαού, ανέφερε.

15:39 Μητσοτάκης για voucher: Εμείς είμαστε αυτοί που τα πήραν πίσω – Είμαστε εδώ για να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας όταν υπάρχουν

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα voucher για τα 600 ευρώ, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εμείς είμαστε αυτοί που πήραν πίσω το πρόγραμμα». Πάντως, επεσήμανε ότι την αγορά των ΚΕΚ «δεν την δημιουργήσαμε εμείς, τη βρήκαμε», σημειώνοντας ότι είναι σφάλμα να απαξιώνεται συνολικά η έννοια της τηλεκατάρτισης.

15:31 Μητσοτάκης σε Βαρουφάκη για οικονομία: Ακαταλαβίστικα τα όσα λέτε

Απευθυνόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο ίδιος σχετικά με την οικονομία, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ακαταλαβίστικα» τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όταν λέμε όταν δεν ξέρουμε πόση θα είναι η ύφεση, είναι γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η κρίση».

15:26 Μητσοτάκης: Υπάρχουν λόγοι που συντρέχουν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων

Για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία των σχολείων, ενώ για τα Δημοτικά επανέλαβε τις επιφυλάξεις τους.

Σχετικά με την άποψη που επικρατούσε αρχικά ότι τα παιδιά μπορεί να αποτελούν «επιδημιολογική βόμβα» δεν υποστηρίζεται πλέον, καθώς σύμφωνα με την τρέχουσα εκτίμηση (που μένει ακόμη εντούτοις να επιβεβαιωθεί), τα παιδιά προσβάλλονται πιο δύσκολα και μεταδίδουν πιο δύσκολα τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική σπέκουλα πάνω στο θέμα των σχολείων.

15:21 Μητσοτάκης για μάσκες: Απαραίτητες μόνο ως συμπληρωματικό μέτρο

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μασκών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενώ αρχικά και ενώ βρίσκονταν σε εφαρμογή τα μέτρα περιορισμού, δεν ήταν απαραίτητη, πλέον κρίνονται απαραίτητες, αλλά μόνο ως συμπληρωματικό μέτρο.

15:20 Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

15:19 Μητσοτάκης: Κατάκτηση για τη χώρα, μετά από τόσο καιρό, τα θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα

Κατάκτηση και θετικό για τη χώρα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο. «Και δεν το αναγνωρίζετε. Κάνετε λάθος κ. Τσίπρα», επεσήμανε, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

15:15 Μητσοτάκης: Λαμβάναμε υπ’όψιν από την πρώτη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα – Ο αριθμός των τεστ πρέπει να αυξηθεί

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έλαβε υπ’όψιν, από την πρώτη στιγμή, τα επιστημονικά δεδομένα, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση για τη διεξαγωγή των τεστ, σημείωσε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε, αποδείχθηκε σωστή.

Πλέον, όπως είπε, ο αριθμός των τεστ πρέπει να αυξηθεί.

15:12 Μητσοτάκης: Θα αποδώσω πρώτα τα εύσημα στον ελληνικό λαό, όμως δεν θα δεχτώ ότι η απόδοση του κρατικού μηχανισμού ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη

15:09 Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο

Υπεραμυνόμενος των μέτρων που εφήρμοσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «τίποτα δεν ήταν αυτονόητο», παραθέτοντας τα όσα έπραξε η κυβέρνηση, αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα στον ελληνικό λαό.

15:07 Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταστροφικό το δίδυμο Τσίπρα – Βαρουφάκη

15:06 Στο βήμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

15:02 Η ομιλία Βαρουφάκη

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση θυμίζει γαλοπούλα που συναινεί στο ψήσιμο

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική, προβλέποντας εκτίναξη του χρέους άνω του 200% του ΑΕΠ.

Βαρουφάκης: Φοβάμαι ότι έχετε επιλέξει τον δρόμο των εκλογών, προκειμένου είναι ο μοναδικός τρόπος να περάσετε το 5ο μνημόνιο. Όπως έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις.

14:52 «Αναδιάρθρωση ή 5ο μνημόνιο οι μοναδικές λύσεις»

Οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει και χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση. Η ρευστότητα της ΕΚΤ δεν βοηθάει τον πτωχευμένο. Αναδιάρθρωση ή πέμπτο μνημόνιο είναι οι μοναδικές λύσεις.

14:41 Βαρουφάκης: Θάψατε το ευρωομόλογο

Πήγατε στις Βρυξέλλες και δεν είπατε τίποτα. Θάψατε το ευρωομόλογο. Θυμίζατε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα που συναινεί στο ψήσιμο με ύφος εθνάρχη

14:40 Βαρουφάκης: Πάνω από 60 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό έλλειμμα τα επόμενα οκτώ χρόνια

Το φετινό έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ, ενώ εντός των επόμενων οκτώ ετών, το δημοσιονομικό κενό θα ανέλθει κατά ελάχιστον στα 60 δισ. ευρώ. Γι΄ αυτό επιμείνατε στο ευρωομολογο. Επειδή αυτό αποτελεί μία μορφή χαλάρωσης, με μεταφορά του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη. Ήταν η μόνο ρεαλιστική προοπτική ανάκαμψης, χωρίς σκληρή λιτότητα.

14:34 «Η Ελλάδα έφθινε και πριν τον κορονοϊό»

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μειώθηκε ή όχι το εθνικό εισόδημα; Η κρίση είναι παγκόσμια, αλλά έρχεται να χτυπήσει μια Ελλάδα, η οποία ήδη έφθινε και η οποία ουδέποτε ανέκαμψε.

14:31 Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο των ΠΝΠ

Είχαμε προτείνει την τηλεδιάσκεψη της Βουλής. Αλλά η κυβέρνηση το απέρριψε. Επέλεξε τον δρόμο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)

14:26 Ηομιλία Βελόπουλου

Κλείσατε τις εκκλησίες, ενώ τα τζαμιά στη Θράκη λειτουργούσαν κανονικά

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκλησιών, με αφορμή τον κορονοϊό.

«Δεν βλέπω σχέδιο»

Το δύσκολο δεν είναι να κλείσετε την οικονομία. Το δύσκολο είναι να την ξεκλειδώσετε. Δεν βλέπω σχέδιο. Άκουσα μόνο λεφτά με δανεικά. Δεν άκουσε για παραγωγή πλούτου

14:10 Βελόπουλος: Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τον ψάλτη, αλλά όχι από την Πρωτοψάλτη

Ο κ. Βελόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «κινητή συναυλία» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη την περασμένη Κυριακή στους δρόμους της Αθήνας. «Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τον ψάλτη, αλλά όχι από την Πρωτοψάλτη» σημείωσε με νόημα.

14:06 Βελόπουλος: Κλείσατε τις εκκλησίες, γιατί φοβηθήκατε να κλείσετε τα τζαμιά

Όλοι την «έπεσαν» πάνω στην εκκλησία. Την ίδια ώρα, κανονικά λειτουργούσαν τα τζαμιά στη Θράκη. Φοβηθήκατε ότι δεν μπορείτε να κλείσετε τα τζαμιά και γι’ αυτό κλείσατε και τις εκκλησίες. Ανοίξατε τις εκκλησίες τώρα, ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε το Ραμαζάνι. Περίεργη σύμπτωση. Ούτε τα μεγάφωνα, ούτε οι καμπάνες μεταδίδουν τον κορονοϊό.

14:02 Βελόπουλος: Στο τέλος δεν θα υπάρχουν ούτε λεφτά, ούτε δέντρα

Ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για παρεχολογία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι προεκλογική περίοδος για να ακούμε στόχους». «Θέλουμε προτάσεις, όχι στόχους». «Είπατε κ. Μητσοτάκη, ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Συμφωνώ μαζί σας. Αλλά αμέσως μετά μιλήσατε για παροχές. Στο τέλος δεν θα υπάρχουν ούτε λεφτά, ούτε δέντρα»

13:59 «Γιατί όχι έναν χρόνο η προστασία της α’ κατοικίας»

Γιατί μόνο τρεις μήνες η παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας; Γιατί δεν το κάνετε για έναν χρόνο;

13:57 Βελόπουλος: Να υπάρξει νέος προϋπολογισμός

Να υπάρξει νέος προϋπολογισμός. Αυτός που κατατέθηκε και ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο έχει εκτροχιαστεί.

13:54 Στο βήμα ο Κυριάκος Βελόπουλος

13:54 Η ομιλία του κ. Κουτσούμπα

Να υπάρξουν μαζικά τεστ και στα σχολεία

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, από την οποία ζήτησε να αφήσει την «ανθυγιεινή διαχείριση της μιζέριας».

13:44 «Σε βαθιά ύφεση η οικονομία»

Η άρση της καραντίνας θα αποκαλύψει ότι η καπιταλιστική οικονομία μπαίνει σε βαθιά κρίση. Τώρα επιτέλους παραδεχθήκατε το προφανές. Ότι η πολυαγαπημένη ελευθερία της αγοράς είναι που έφερε αυτή την κρίση.

13:33 Κουτσούμπας: Λύσατε τα χέρια στους μεγαλοκαρχαρίες

Με το εργαλείο της εκ περιτροπής εργασίας, ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους. Εδώ εσείς δεν πληρώνετε τις εφημερίες στους γιατρούς. Τι να περιμένει κανείς από τους μεγαλοεργοδότες.

Κουτσούμπας: Να γίνουν μαζικά τεστ στα σχολεία

Δικαιολογημένη η ανησυχία μαθητών και γονέων για το άνοιγμα των σχολείων. Αφήστε στην άκρη την ανθυγιεινή διαχείριση της μιζέριας. Τα σχολεία θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Να γίνουν ακόμη και μαζικά τεστ.

13:30 Κουτσούμπας: Στήριξη του ΕΣΥ και των εργαζομένων

Επείγουσας σημασίας η στήριξη του ΕΣΥ, με προσλήψεις και προμήθεια όλων των αναγκαίων μέσων. Να υπάρξει μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων και εκτός των χώρων εργασίας.

13:20 Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά

Γεννηματά: Να υπάρξει διατίμηση στις μάσκες – Ας βάλουμε χέρι στο ταμειακό μαξιλάρι

«Όχι» σε λογικές τύπου «ανοσία της αγέλης»

Αδιανόητο να αλλάξουμε στρατηγική, υιοθετώντας πρακτικές τύπου Τζόνσον περί ανοσίας της αγέλης. Ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων. Τουλάχιστον φροντίστε να δοθούν χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να διασφαλιστούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

13:09 «Ελπίζω να ακούσετε τον κ. Τσιόδρα»

Χρειάζονται περισσότερα τεστ. Για να προχωρήσουμε με ασφάλεια. Ελπίζω να ακούσετε τον κ. Τσιόδρα. Χρειάζεται επίσης: Λειτουργία των κινητών μονάδων υγείας, ενίσχυση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων, ειδικό σχέδιο για την προστασία των ευπαθών ομάδων ιδίως σε ευάλωτες δομές, καλύτερη αξιοποίηση των δωρεών, ειδικό σχέδιο για τα νησιά.

13:06 Γεννηματά: Κράτος της δεξιάς και της αδιαφάνειας

Στήνεται ένα κράτος της δεξιάς, της αδιαφάνειας, εν μέσω της κρίσης. Αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, και πλυντήριο με τις ΠΝΠ. Προγράμματα διαφήμισης εκατομμυρίων ευρώ ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες, προβλήματα και στις προσλήψεις στο ΕΣΥ

13:04 «Να βάλουμε χέρι στο μαξιλάρι»

Να βάλουμε χέρι στο μαξιλάρι, αν χρειαστεί. Το μέρος του μαξιλαριού που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προήλθε από την υπερφορολόγηση του λαού. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιηθούν Πότε θα το κάνουμε; Όταν βαδίζουμε σε νέο μνημόνιο, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη;

12:58 «Έχετε υποχρέωση να πείτε την αλήθεια»

«Ζητείστε συγγνώμη. Έχετε υποχρέωση να πείτε την αλήθεια. Δείτε τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Τουρισμός, μικρομεσαίοι και αγρότες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο».

12:50 Η ομιλία του κ. Τσίπρα

Τσίπρας: Βαδίζουμε στα τυφλά – Η κυβέρνηση ερωτοτροπεί με τον ολοκληρωτισμό

«Ευκαιρία η κρίση»

Για εμάς η κρίση είναι ευκαιρία. Είναι ευκαιρία να σταθούμε μπροστά σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο. Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε πρακτικές και αντιλήψεις. Είναι ευκαιρία να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές απαξίωσης του δημοσίου. Είναι ευκαιρία να υλοποιήσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Αυτό μας διδάσκει η κρίση.

12:36 Τσίπρας: Η εκ περιτροπής εργασία και οι απολύσεις δεν ήταν αναγκαίο κακό, ήταν επιλογή της κυβέρνησης

Νομοθετήσατε την εκ περιτροπής εργασία, αφήσατε ανεξέλεγκτες τις απολύσεις. Όλα αυτά δεν ήταν αναγκαίο κακό, ήταν επιλογή της κυβέρνησης, με σαφές ιδεολογικό πρόσημο. Πουθενά στην Ευρώπη δεν πριμοδοτήθηκε η αναστολή της σύμβασης εργασίας. Αντίθετα, πριμοδοτήθηκε η διατήρησης της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας.

12:33 Τσίπρας: Μεταφορά της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταφορά της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία και ζήτησε την εμπροσθοβαρή παρέμβαση για τη στήριξης της προσφοράς και της ζήτησης.

12:28 Αιχμές για αδιαφάνεια στη χορήγηση 20 εκατ. ευρώ στα media

Τι είχατε κατά νου όταν δώσατε 20 εκατ. ευρώ, χωρίς κανέναν έλεγχο και λογοδοσία, στα ΜΜΕ; 20 εκατ. ευρώ με αδιαφάνεια εν μέσω πανδημίας. Γιατί αποκλείεται τα μέσα που δεν είναι αρεστά; Δήθεν για να μας ενημερώσουν για την πανδημία;

12:27 Τσίπρας: Η κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς έλεγχο

Η στάση της κυβέρνησης εκπορεύεται από τη στρατηγική να μετατρέψετε την κρίση σε μία ευκαιρία. Ευκαιρία για να νομοθετείται χωρίς έλεγχο, μόνο με ΠΝΠ. Η κυβέρνηση ερωτοτροπεί με τον ολοκληρωτισμό.

12:21 Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τους μισθούς και τα επιδόματα

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Ενίσχυση του μισθού των εργαζόμενων – Επέκταση των επιδομάτων

12:19 Τσίπρας: Ποια η λογική για το άνοιγμα των σχολείων

Ποια είναι η λογική πίσω από το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων; Ευτυχώς αποσύρατε την απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών. Δυσκολεύομαι να δω το γιατί. Σε μία απόφαση που διχάζει τους επιστήμονες και ενέχει ρίσκο και κινδύνους.

12:16 «Πορευόμαστε στα τυφλά – Είμαστε τελευταίοι στα τεστ»

Ο κόσμος δεν σας έδωσε εξουσιοδότηση και λευκή επιταγή. Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. όσον αφορά τα τεστ. Μόνο τη Βουλγαρία προσπερνάμε. Πορευόμαστε στα τυφλά, με τα μάτια δεμένα. Βγαίνουμε από τα σπίτια και βαδίζουμε στα τυφλά.

12:14 Τσίπρας:

Πρωτόγνωρη κρίση που έχει να κάνει με το σήμερα και το αύριο. Η διαχείριση της κρίσης απαιτούσε και απαιτεί υπευθυνότητα. Η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο, και αυτό το λέω με τη θετική έννοια του όρου. Όμως, δεν αρκεί το αυτονόητο, ιδίως όταν συνοδεύεται από ελλείψεις

12:09 Έως τον Ιούλιο η προστασία της α’ κατοικίας

12:02 Μητσοτάκης: Όχι στην επαναφορά χρεωκοπημένων πρακτικών

Η πανδημία εξακολουθεί να κοστίζει πολύ. Μας κάνει κάθε μέρα πιο δυνατούς. Αρκεί να αξιοποιούμε τις δεξιότητες που αποκτήσαμε κατά τη διάρκειά της. Η πανδημία δεν πρέπει να οδηγήσει σε επαναφορά χρεωκοπημένων πρακτικών.

12:00 Μητσοτάκης: Η ύφεση θα είναι μεγάλη – Το λεφτόδεντρο μαράθηκε το 2015

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μετα-κορονοϊό περιοχή παρουσίασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Ολομέλειας της Βουλής.

11:52 Στήριξη των αποδοχών των εργαζόμενων

Όσοι επιστρέφουν στην δουλειά με μειωμένο ωράριο, θα δουν τις αποδοχές του να στηρίζονται από την πολιτεία. Θα υπάρξει μιας ευρέως κλίμακας ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζόμενων. Είναι επιβεβλημένο για να στηρίξουμε την απασχόληση.

11:52 Θα συνεχίσει το επίδομα των 800 ευρώ

Μέχρι την άρση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας, το κράτος θα συνεχίσει να δίνει την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Το ίδιο θα ισχύσει για τα επιδόματα προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους

11:49 Μητσοτάκης: Επιζητούμε τη δημιουργική κριτική

Η τοξικότητα των προηγούμενων ετών δεν πρέπει να μολύνει την εθνική ενότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση επιζητά τη δημιουργική κριτική. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε τη λασπολογία και την αμφισβήτηση ανθρώπων που υπηρέτησαν τη χώρα.

11:45 Το άυλο κέρδος της κρίσης

Μια κρίση για την υγεία, μετατράπηκε σε επιταχυντή εξελίξεις στη λειτουργία του κράτους. Τηλεργασία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εκσυγχρονισμός, σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού. Υπάρχει και ένα άυλο κέρδος: Η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

11:41 «Επιτρέψαμε στην αγορά να αντέξει»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δαπανηθούν άλλοτε 29 δισ., άλλοτε 36 δισ. σε ένα φιλόδοξο σχέδιο, τις λεπτομέρειες του οποίου δεν γνωρίζουμε. Η αντιπολίτευση προτείνει «ξοδέψτε», χωρίς να λέει πόσα και ποιος. Είναι σαν να ποτίζεται ένα φυτό που δεν υπάρχει πια. Το λεφτόδεντρο μαράθηκε το 2015. Το μαξιλάρι δημιουργήθηκε για να κοιμηθεί πάνω του η κοινή γνώμη. Έτσι βαφτίστηκε το δημόσιο ταμείο.

11:34 «Ενισχύσαμε το ΕΣΥ»

Ομπρέλα προστασίας πάνω από εργαζόμενους και επιχειρηματίες, αλλά και από τους πιο αδύναμους. Πετύχαμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αύξηση των ΜΕΘ, ενώ καλύψαμε τις ελλείψεις στα νοσοκομεία. Διεξήχθη ένας πόλεμος για το ποια χώρα θα έχει μάσκες και μέσα προστασίας. Κερδίσαμε αυτόν τον πόλεμο».

11:25 Μητσοτάκης: Πάντα πρέπει να υπάρχουν εφεδρείες

Απαλλαγήκαμε από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να καταθέτουν ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα, κάτι το οποίο κάνει φθηνότερο τον δανεισμό. Η ευχέρεια να δώσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία. Η αξιοποίηση των δημόσιων αποθεματικών. Όλα αυτά έγιναν με γνώση και σύνεση. Πάντα πρέπει να υπάρχουν εφεδρείες. Η επιτυχία της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης θα είναι το διαβατήριο για την επόμενη ημέρα.

11:23«Δραματικές οι συνέπειες»

Ξοδέψαμε πολλά χρήματα, αλλά πετύχαμε τον στόχο μας. Την προστασία της υγείας. Οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Καμία γενιά δεν έχει υποστεί τέτοιες. Η κρίση αυτή απειλεί την κοινωνική απόσταση του ατόμου. Απειλεί τους πάντες, δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό. Αυτό το δράμα έχει πολλά θύματα, αλλά κανέναν υπεύθυνο.

11:18 Μητσοτάκης: Πετύχαμε τον στόχο της προστασίας της υγείας

Η κυβέρνηση προστάτεψε την υγεία, ενίσχυσε το ΕΣΥ, στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους για να υπερασπιστούμε την προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Αυτό τον στόχο τον πετύχαμε.

11:16 Σταματάει η πρακτική των ΠΝΠ

11:14 Μητσοτάκης: Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί

Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω στη σταθερή λειτουργία του Κοινοβουλίου, ανεξάρτητα από τις παρούσες συνθήκες. Καμία κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει τη δημοκρατική λειτουργία. Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί. Να σταματήσουμε τη δημόσια αντιπαράθεση για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου τους τελευταίους δύο μήνες.

11:10 Ξεκινάει η κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ