18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟι θεατρικές πρεμιέρες που περιμένουμε το 2017

Οι θεατρικές πρεμιέρες που περιμένουμε το 2017

ECON 1

Κλασικές κωμωδίες, πολιτικά και κοινωνικά δράματα, μεταφορές εμβληματικών φιλμ και έργων της παγκόσμιας κι ελληνικής λογοτεχνίας, αλλά και μοντέρνες προτάσεις και πειραματισμοί διαμορφώνουν τον αθηναϊκό θεατρικό χάρτη για το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς, προσφέροντας στους θεατές μία βεντάλια επιλογών για όλα τα γούστα. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει ορισμένες από τις σημαντικότερες θεατρικές πρεμιέρες που αναμένουμε έως τον Μάιο, μέχρι και την ολοκλήρωση της σεζόν.
Εκκινώντας από το Εθνικό θέατρο, στην Κεντρική του Σκηνή θα φιλοξενήσει τον Αντώνη Αντύπα, ο οποίος μετά την παύση λειτουργίας του Απλού θεάτρου επανέρχεται στα θεατρικά πράγματα με το κλασικό έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» (από 19/1). Συναισθηματικά και οικογενειακά αδιέξοδα ως συνέπεια της παθολογίας του αμερικανικού ονείρου και της ζωτικής ανάγκης για ιδιοκτησία και κυριαρχία, αναδεικνύονται στο έργο του Ο’ Νηλ, ενός συγγραφέα που γνωρίζει τις δαιδαλώδεις διαδρομές της ανθρώπινης ψυχής. Αν και δεν ανεβαίνει συχνά στην ελληνική σκηνή, το έργο είναι ένα κορυφαίο δείγμα του αμερικανικού ρεαλισμού, με αναφορές σε ελληνικά μυθολογικά πρότυπα, τα οποία εμπνέουν τον σπουδαίο δραματουργό. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Μαρία Κίτσου, Γιώργος Κέντρος και Γιώργος Χριστοδούλου, ενώ τη μουσική υπογράφει η Ελένη Καραΐνδρου.
Την ίδια ημέρα (19/1) κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το έργο της Μαρί Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες του» (1966) που ακροβατεί ανάμεσα στο υπαρξιακό δράμα και τη χολυγουντιανή σάτιρα, με τους Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου να συμπρωταγωνιστούν και να συνσκηνοθετούν. Οι δυο τους θα γίνουν ο Τσάρλι Κόνλον και ο Τζέικ Κουίν, δύο, κομπάρσοι από το Κέρι της νοτιοδυτικής Ιρλανδίας, οι οποίοι με αφορμή τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα μιας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής επιχειρούν να γράψουν το δικό τους έργο για να πάρουν λίγη από τη λάμψη των σταρ και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των ντόπιων συμπολιτών τους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ